eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

"A politikai osztály kezdje önmagán a rendteremtést!"

Kondorosi Ferenc szerint a politikai osztálynak önmagán kell elkezdenie a rendteremtést. A miniszterelnök által meghirdetett tíz pontból a pártfinanszírozás, a képviselők munkavégzése és a költségtérítés átalakítása az elsődleges feladat - mondta a politikus, aki hétfőtől az Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos lesz.

A távirati irodának adott interjújában a volt igazságügyi államtitkár kijelentette: nem szabad szemérmesnek lenni a képviselői fizetés ügyében, mert képviselőnek lenni tisztesség és becsület dolga, de egyfajta nemes hivatás, amiért megfelelő illetmény jár.

"Az emberek igazságérzetét viszont sérti, ha ennek egy részével nem számolnak el. Semmi másról nincs szó, mint megfelelni a kor igényeinek" - tette hozzá.

Arra a kritikára, miszerint ittas vezetés esetében túl drasztikus megoldás a jogosítvány azonnali elvétele, a politikus úgy reagált: hihetetlenül sok halálos közúti baleset történik Magyarországon, ezért radikálisan fel kell lépni a gyorshajtókkal és az alkoholfogyasztókkal szemben is.

A kormánybiztos kitért arra, hogy az Új rend tíz pontját további kettővel bővítették: a hatósági eljárások egyszerűsítésével és az állampolgári jogtudat fejlesztésével.

"A gyerekek bankkártyát és mobiltelefont kapnak a szüleiktől, de nem tudják, hogy Magyarországnak mi az államformája, milyen kötelezettségeik vannak, nem ismerik a hétköznapi életre vonatkozó jogi előírásokat" - fogalmazott Kondorosi Ferenc.

Szigor

A miniszterelnök az őszi parlamenti ülésszak első napján ismertette az Új rend program tíz pontját. Ebben szerepel az új pártfinanszírozási törvény, az új költségvetési szabályok megalkotása, a képviselői költségtérítések elszámolása, valamint a képviselői munkavégzés szigorúbb szabályozása. Új intézkedéseket terveznek a feketegazdaság és a feketemunka visszaszorítására.

Gyurcsány Ferenc szigorítást hirdetett meg a közlekedésbiztonságban, új szankciók várhatók az élelmiszerbiztonság területén, szigorúbb lesz a fogyasztóvédelem. Keményebb szabályok készülnek a környezeti károkozással szemben, illetve az emberi méltóság védelmének, a kirekesztés, a gyűlöletkeltés elleni hatékonyabb fellépés érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×