eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Csökkennek a távhődíjak a fővárosban?

Tervezetet dolgozott ki a Főtáv Zrt. a lakások fűtési költségeinek csökkentésére. A programot jóváhagyta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, aki már hétfőn megkezdi az egyeztetéseket a javaslatról.

A Fotáv szóvivője elmondta: egy hőenergiával fűtött lakás költsége évente mintegy 20 százalékkal magasabb, mint egy azonos nagyságú, gázfutéses otthoné, ezt a különbséget akarja a cég felszámolni.

Balogh Róbert hangsúlyozta: a távhő árának csökkentésében a fogyasztók mellett a szolgáltató, és az állam is szerepet tud vállalni.

Hozzátette: a lakástulajdonosok hőszigeteléssel, a nyílászárók cseréjével, valamint a fűtésszabályozás kiépítésével 5-8 százalékra csökkenthetnék a most 20 százalékos árkülönbséget.

A szóvivő hangsúlyozta: a Főtáv a hatékonyabb és olcsóbb működésért megszünteti a cégen belüli párhuzamos tevékenységeket. A távfűtés Budapesten 241 ezer háztartást érint.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×