eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Zsanett-ügy: újabb vádpont az öt rendőrrel szemben

Szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt is nyomozás indult a Múzeum körúti erőszakkal gyanusított rendőrök ellen. Az eljárást a Budapesti Katonai Ügyészség folytatja le.

A testület megbízott vezetője az InfoRádióban elmondta: a rendőrök parancsnoka júniusban fordult az ügyészséghez, miután az iratokból kiderült, hogy az érintettek a május 4-ei állítólagos erőszak elkövetése után elhagyták szolgálati helyüket.

Hegedűs Antal közölte: iratokat kértek be a Budapesti Nyomozó Ügyészségtől, és várhatóan az előírt két hónapon belül befejezik a nyomozást az ügyben.

A Fővárosi Főügyészség május 17-én jelentette be, hogy egy 21 éves lány feljelentése alapján két rendőrt erőszakos közösüléssel és vesztegetéssel, három rendőrt pedig bűnsegédként elkövetett erőszakos közösüléssel gyanúsítanak.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat állományába tartozó öt férfit május 19-én előzetes letartóztatásba helyezték, szolgálati viszonyukat megszüntették.

Előzetes letartóztatásukat június 18-án szüntették meg; azóta szabadlábon védekeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

A holland lakásviszonyokat idézik a belvárosi kerületek

Tavaly év végén a hazai lakásállomány elérte a 4,6 milliót, melynek közel harmada (32 százaléka) Budapesten és Pest megyében található. A lakásszám területi eloszlása mellett azonban azok tulajdonviszonyai között is nagy eltéréseket láthatunk. Bár Magyarországon hagyományosan magas a saját tulajdonú lakásban élők aránya, egyes településeken és fővárosi kerületekben ez a holland vagy a francia arányokat idézi, miközben sok helyen a településen élők 100 százaléka saját lakásban él. Hogy ezen a téren mi jellemzi az országot nemzetközi viszonylatban és mekkorák az országon belüli különbségek, azt a KSH legfrissebb számai alapján néztük meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 05:30
×
×
×
×