eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Gyurcsány: Az egészségügy úgy működik, mint az átkosban

Átadták a Heim Pál Gyermekkórházban az ország első önálló, speciális funkciókkal ellátott sürgősségi központját. Az eseményen Gyurcsány Ferenc kormányfő azt mondta: az építkező egészségügyet kell a középpontba állítani a költekező helyett.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Heim Pál Gyermekkórház új sürgősségi osztályának átadásakor beszélt a biztosítási reformról. Mint mondta: azt szeretné, ha valóságos biztosító, egy nemzeti társadalombiztosítás lenne a jövőben.

Szerinte jelenleg ugyanolyan módon, "kapcsolatok és előjogok alapján működik az egészségügy, mint az átkosban". Szavai szerint a kiutat ebből az egymással versengő biztosítók rendszere jelentheti.

Az átadott sürgősségi osztály Demszky Gábor főpolgármester szerint arra példa, ahogyan az egészségügynek meg kellene újulnia, költséghatékonyság és a betegközpontúság szempontjából.

Harmat György kórházigazgató elmondta: az ország első önálló, speciális funkciókkal ellátott sürgősségi központja a hét minden napján, 0-tól 24 óráig fogadja majd a betegeket.

A beruházáshoz a kórház az egészségügyi tárca pályázatán 145 millió forintot nyert, amelyet a Fővárosi Önkormányzat 24 millió forinttal, a Magyar Fejlesztési Bank 35 millió forinttal egészített ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Egyre fiatalabb gyerekek hívják a Kék Vonalat, növekszik az öngyilkossági késztetések száma

Szeptember 10-én volt az öngyilkosság-megelőzés világnapja. A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány lelkisegély-szolgálatást az elmúlt egy évben mintegy harmincezer esetben keresték meg beszélgetésre, megértésre vágyó gyerekek és fiatalok. Több mint kétezer megkeresésben jelent meg az öngyilkossági gondolat, ezerötszáz esetben pedig önsértés miatt kértek segítséget a fiatalok.

Hóviharok szeptemberben: itt vannak a legvadabb videók

Boris meglehetősen télies havazást dobott az Alpok keleti területein már pénteken, ám a "móka" folytatódik majd a hétvégén is. A megosztókra feltöltött videók drámai képet mutatnak arról, milyen is az, amikor a nyárból egyik napról a másikra bezuhanunk a télbe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Azt hitted, a Kalasnyikov csak gépkarabélyként létezik? – Nagyobbat nem is tévedhetnél

Bár sokak számára meglepően hathat, a legendás orosz Kalasnyikov messze nem csak gépkarabélyokat jelölhet. A fegyvercsaládról szóló cikksorozatunkban foglalkoztunk már a szovjet érában gyártott „klasszikusokkal”, az orosz újragondolásokkal, és a más országok által használt kópiák egy részével is, most pedig górcső alá vesszük a széria egyéb variánsait, hiszen Mihail Kalasnyikov dizájnja a géppuskáktól a sörétes puskákig számtalan fegyverben megtalálható.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×