eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna

Óriási kereslet: egyre többen vesznek klímaberendezést

Az InfoRádió által megkérdezett elektronikai kiskereskedelmi áruházláncnál a tavalyihoz képest mintegy 30 százalékkal megemelkedett a légkondicionáló berendezések értékesítése. Balogh Péter koncepciómenedzser elmondta: még mindig népszerűek a ventillátorok.

Már tavasszal megkezdődött a klímavásárlási szezon, de amióta tart a forróság, a forgalom megtöbbszöröződött - mondta az InfoRádió által megkérdezett elektronikai kiskereskedelmi áruházlánc munkatársa.

Balogh Péter hozzátette: a klímaberendezések szezonális terméknek számítanak, míg télen szinte egyáltalán nem keresik, addig nyáron naponta akár száznál is többet vásárolnak belőle.

A koncepciómenedzser közölte: az elmúlt évekhez képest körülbelül 30 százalékkal növekedett az áruházlánc forgalma a klímaberendezések, de nem csökkent a ventillátorok népszerűsége sem.

Klímaberendezéseket itt általában magánszemélyek vásárolnak: az áruházlánc üzleteiben 2 és 7 kilowatt fogyasztású légkondicionálókat árulnak, amelyek elsősorban lakások hűtésére valók.

Balogh Péter szerint az csupán a klímaszerelőknek jobb, ha a vásárlók tőlük szerzik be a berendezést, azt azonban a fogyasztóknak kell átgondolniuk, hogy az áruházaknál vagy a szakembereknél tudják jobban érvényesíteni az esetleges garanciaigényüket.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Időjárás: "halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel az áramkimaradásokra is"

Súlyos áradások, viharos szél és heves esőzések sújtják a hét végén Közép-Európa országait az előrejelzések szerint. Lengyelországban a hatóságok arra szólították fel a lakosokat, hogy halmozzanak fel élelmiszert, és készüljenek fel áramkimaradásokra is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Tragédia szélén Ukrajna hadjárata, drasztikus döntésre készül a NATO - Híreink az orosz-ukrán háborúról pénteken

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy az orosz csapatok nyugati irányból komoly offenzívát indítottak az ukránok által megszállt kurszki kiszögellés ellen. Egy orosz rakéta eltalált egy Saint Kitts és Newis szigetek zászlaja alatt közlekedő teherhajót a Duna-delta környékén, nemzetközi vizeken. Ma kerül sor a brit és amerikai vezetők csúcstalálkozójára, ahol eldőlhet, hogy támadhatja-e Kijev a nyugati fegyverekkel Oroszországot. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 19:43
×
×
×
×