eur:
394.56
usd:
355.98
bux:
73003.59
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Budapesti családi ház 6 millió forintért

Szinte hihetetlen, de már 6 millió forintért is lehet családi házat vásárolni a főváros pesti oldalán - nyilatkozta a Duna House budapesti ingatlanpiaci felmérésére hivatkozva a cég elemzési vezetője. A másik véglet a budai 600 millió forintos luxusrezidencia.

A fővárosban 40-50 millió forintért szinte egyáltalán nincs kereslet a családi házakra. Akinek ugyanis ennyi pénze van, az inkább maga fog bele az építkezésbe.

Szintén nem kelendőek azok a házak, amelyek a 60-as, 70-es években épültek. Ezek ugyanis már nem elégítik ki a mai igényeket, viszont szinte annyiba kerülnek, mint az újabb épületek - mondta Murányi Ákos.

Hatmilliótól hatszázmillióig

A Duna House olyan családi házat is talált a főváros XIX. kerületében, amely mindössze 6 millió forintba kerül. Természetesen ez egy apró, pusztulófélben lévő épület, amelyhez nem sok zöldterület kapcsolódik, a szakértő szerint azonban nem biztos, hogy rossz vétel. Ugyanis azon a helyen a telek is többet érhet.

Néhány szót a másik véglet is érdemel: Budapest legdrágább ingatlanja 600 millió forintba kerül. Az épület akár nagyköveti rezidencia is lehetnek, hiszen tripla garázs van benne, több generáció együttélésére alkalmas, és uszodából is több van belőle.

Murányi Ákos elmondta azt is, hogy a legdrágább ingatlanokat nem a Rózsadombon kínálják, hanem a XII. kerületben. A legtöbbet azokért a házakért kell fizetni, amelyek már az erdő szélén, természetvédelmi terület közelében épültek.

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Takács Péter: külön gyermekügyeleti központok lesznek Budapesten

Október elsejével indul az új ügyeleti ellátás Budapesten. A főváros az utolsó helyszín, így ezzel már az egész országban az Országos Mentőszolgálat által koordinált egységes alapellátási ügyeleti rendszer működik majd. Budapesten külön lesz a gyermek és a felnőtt ügyelet, a főváros és a kerületek javaslatára pedig lesz két nappali ellátóhely is, ahol a lakcímkártyával nem rendelkezők kaphatnak háziorvosi ellátást.

Az ítéletidő már lecsapott Németországra és Ausztriára, és ez még csak a kezdet

Szinte egyik pillanatról a másikra köszöntött be az ítéletidő Németországban és Ausztriában is. A meteorológusok mindkét országban aggódnak az elkövetkező napok időjárása miatt. Az illetékes hatóságok felkészültek az eddigi és a lehetséges károk elhárítására, a lakosságot szinte szüntelen figyelmeztetik az időjárás várható alakulására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Rengetegen mentek el szavazni: példa nélküli döntés születhet Magyarországon

Rengetegen mentek el szavazni: példa nélküli döntés születhet Magyarországon

A VI. kerületben vasárnap éjfélig tart a szavazás arról, hogy teljesen betiltsák-e a rövid távú lakáskiadást. Amennyiben a többség igennel voksol, Terézváros lesz az első budapesti kerület, amely nulla napban korlátozza a magán- és egyéb szálláshelyek kiadható napjainak számát, ezzel gyakorlatilag megszüntetve az Airbnb-típusú szálláskiadást. Ez a lépés precedens nélküli lenne Magyarországon - írta meg a 444.hu.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×