eur:
394.69
usd:
355.9
bux:
72955.98
2024. szeptember 13. péntek Kornél

Gyurcsány nem egyeztetett az SZDSZ-szel a kormányátalakításról?

Az SZDSZ nem fogadja el tényként a miniszterelnök által bejelentett kormányátalakítást, amelyet inkább javaslatnak tart - mondta az InfoRádiónak a liberális párt ügyvivője. Horn Gábor közölte, hogy az SZDSZ ügyvivői testülete hétfői ülésén dönt arról, hogy támogatja-e az új tárca nélküli miniszteri posztok létrehozását is tartalmazó javaslatot.

Az SZDSZ ügyvivője szerint miután strukturális változásokat is tervez a miniszterelnök, amihez a kisebbik koalíciós párt jóváhagyása is kell, ezért a bejelentett kormányátalakítást csak javaslatnak tartja a liberális párt.

A koalíciós szerződés szerint új minisztériumok, státuszok létrehozására közösen van lehetőség, így csak hétfőn döntenek arról, támogatják-e azt - tette hozzá Horn Gábor, emlékeztetve arra, hogy az átalakítással két új tárca nélküli poszt jönne létre, erről a javaslatról is csak hétfőn dönt az SZDSZ.

"Csak olyan kormányátalakítást tudunk támogatni, a személyeket nem beleértve, amely a kormányzati működés hatékonyságát növeli. Van mit növelni. Jeleztük már az elmúlt hetekben, az évértékelés során, hogy nem tartjuk kiválónak minden szempontból a kormányzati működést. Tehát olyan lépéseket támogatunk, melyek javítanak a kormányzati munkán, olyanokat azonban nem, amelyek akár politikai osztogatást, akár a bürokrácia felduzzasztását jelentenének" - mondta a Miniszterelnöki Hivatal koalíciós egyeztetésekért felelős államtitkára.

Arra a kérdésre, hogy a kisebbik koalíciós párt tudott-e a kormányátalakításról, Horn Gábor azt mondta: az SZDSZ-t a miniszterelnök a bejelentés előtt tájékoztatta.

A liberális párt ügyvivője hozzátette: mindenképpen szükségesnek tartják az ügyvivő testület összehívását, "ennek megfelelően nem volt még módjuk egyeztetésre ilyen értelemben".

Gyurcsány átalakította a kormányt

Kiss Péter jelenlegi szociális és munkaügyi miniszter váltja a Miniszterelnöki Hivatal élén Szilvásy Györgyöt. Szilvásy a jövőben a nemzetbiztonsági szolgálatokat felügyeli majd miniszterként.

Kiss Péter helyére Lamperth Mónika érkezik az önkormányzati és területfejlesztési tárcától, őt pedig Bajnai Gordon, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője váltja.

Draskovics Tibor, az Államreform Bizottság vezetője tárca nélküli miniszter lesz.

Vadai Ágnes szocialista képviselő lesz az új honvédelmi államtitkár, Iváncsik Imre eddigi HM-államtitkár pedig Szilvásy György államtitkára lesz. További részletek itt!

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.13. péntek, 18:00
Rasovszky Kristóf
olimpiai bajnok nyíltvízi úszó
Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Bejelzett az indikátor: az aranynál is nagyobbat robbanhat most ez a befektetés!

Ha valaki azt gondolta, hogy a címben feltüntetett indikátor bejelzése azt jelenti, hogy megkapta a részvénypiac a zöld lámpát és nagy hévvel lehet rátenyerelni a Vétel gombra, akkor őt ki kell ábrándítanunk: éppen ennek az ellentéte történt, az amerikai kötvénypiacról ugyanis olyan jelzés érkezett, ami a recessziót vetíti előre. Ez nem jelent jót az eddig szárnyaló tőzsdei befektetések, olyan trend indulhat el most a világ tőzsdéin, ami a kispadra ültetheti az elmúlt hónapok sztárszektorait. De azért ne csüggedjünk, mert ebben a környezetben is van egy felemelkedő befektetés, ami - mint azt a címben is jeleztük - még az aranynál is magasabb hozamokat hozhat a befektetők számára, ha hiszünk az elmúlt évtizedek példáinak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 13. 16:08
×
×
×
×