eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A politikusok már ígérni sem mernek - képgaléria a lózungkampányról

A pártok nem mernek semmilyen konkrétumot ígérni a választási kampányban, és ez látszik a jelmondatokon is, amelyek megrekedtek a lózungok szintjén - mondta el az InfoRádió által megkérdezett politikai kommunikációs szakértő. Fűrész Gábor szerint a választók már nem hisznek a politikának.

"Legyen együttműködés, béke és rend Budapesten", "Õszinteség, tisztesség, szakértelem", "Szeretem a Belvárost" - csak néhány az elmúlt napokban a fővárosban az önkormányzati választási kampányban megjelent plakátok közül. Konkrét ígéretek nélkül, rengeteg általánossággal próbálják meg a politikusok meggyőzni a voksolókat arról, hogy rájuk szavazzanak.

A tavaszi választások után nagyon komoly hitelességdeficit keletkezett a magyar politikában - vélekedett az InfoRádióban Fűrész Gábor.

A kommunikációs szakértő szerint ezért elsősorban a Gyurcsány-kormány felelős, mert a tavaszi országgyűlési választási kampány során használt jelmondataival homlokegyenest ellenkező cselekvésbe kezdett megválasztása után.

Eltűnt a hitelesség

"Ez kiüresíti a politikai beszédet is a választók számára, hiszen bármilyen vonzó reklámszlogennek akkor van értelme, ha van mögötte megfelelő termék. A politikával jelen pillanatban pont az a baj, hogy olyan mértékben eltűnt a hitelesség, hogy a szavak mögé már a választó sem képzel oda semmit" - fogalmazott Fűrész Gábor.


Egyre jobb...
(fotó: Domanits András) (képgaléria)

A kommunikációs szakértő szerint az önkormányzati választási kampány jelmondatai lózungok, azokban konkrét ígéreteket nem, inkább csak érzéseket, általánosságokat fogalmaznak meg.

"Nem mernek ígérni, különösen igaz ez az MSZP-re, de ez a helyzet a Fidesszel is. A közterületen a szocialisták óriásplakát-hirdetésein látszik, hogy az eredeti koncepció szerint a fejlődést ígérték volna meg, akár csak tavasszal" - mondta Fűrész Gábor, aki hozzátette: az MSZP kampányán jól látható, hogy az ígéreteket nem merik konkrétumokra lefordítani.

A kommunikációs szakértő úgy vélte, hogy ehelyett a szocialisták választottak néhány sikeres baloldali polgármestert, akik "lebegő értékeket" fogalmaznak meg, konkrétumok nélkül.

Egyúttal virtuális játékra hívjuk Önöket: találják ki, hogy melyik plakát melyik pártot népszerűsíti! Nem lesz könnyű dolguk...

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×