eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Gyurcsány fellépését sürgetik a zöldek Verespatak ügyében

Nyílt levélben kéri a kormányfőtől a tervezett verespataki bányanyitás elleni fellépést több magyar zöld szervezet.

A Csemete Egyesület, a Greenpeace, a Magyar Természetvédők Szövetsége és a Védegylet azt kéri Gyurcsány Ferenctől, hogy a kormány a jelenleginél több szakmai, pénzügyi és diplomáciai eszközt vessen be a romániai projekt megakadályozására.

A szervezetek nehezményezik, hogy a kormány nem lép fel az uniós fórumokon a szerintük európai jogszabályokat sértő, környezetszennyező beruházás ellen.

Úgy vélik: a múlt heti közmeghallgatásokon kiderült, hogy a kanadai többségi tulajdonú beruházó nem készült fel a környezeti kockázatok elhárítására.

A romániai Verespatakon tervezett felszíni bányában ciános technológiával nyernék ki a kőzetből az aranyat, és a mérgezőanyag-tartalmú meddőt felszíni tározókba vezetnék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×