eur:
397.04
usd:
359.59
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Jogsértő az APEH eljárása?

Késedelmesen tájékozatta az APEH egy jogszabályváltozásról az adóalanyokat és ezzel sérült az adózók tájékozódáshoz való joga. Az adóhivatal ezzel nem tett eleget a jogbiztonság követelményének - állapította meg most lezárult vizsgálatában az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese. Takács Albert egy civil szervezet panasza alapján indított vizsgálatot.

Korábban április 25-ig lehetett felajánlani az adó 1 százalékát a civil szervezeteknek. A határidőt azonban idén előrehozták február 20-ra - mondta el az InfoRádióban Tankács Albert.

Az ombudsman általános helyettese szerint az adóhivatal csak a változásról a határidő lejárta előtt néhány nappal tájékoztatta a szervezeteket, akiknek így nem volt idejük arra, hogy felkészüljenek a változásra. Az APEH így nem tett eleget tájékoztatási kötelezettségének.

Takács Albert véleményét az adóhivatal vezetőjének is elküldte, aki azonban vitatta állításait. Szerinte az adószabályok gyakori változtatása miatt az adózóktól elvárható, hogy fokozottabban figyeljenek a módosuló előírásokra.

Az InfoRádió még várja az APEH állásfoglalását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Németh Judit: a fémtető akadályozta a tűz oltását a miskolctapolcai barlangfürdőben

Elektromos zárlat okozhatta a tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdőben – közölte Miskolc polgármesteri hivatala a hatóságok jelentése alapján. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője az InfoRádióban beszámolt arról, mi volt a gond a tűz oltásánál, illetve hogy mit tudnak most tenni a további károk megelőzéséért. Néhány fontos rész épen maradt a fürdőben.

Hatalmas a deficit az augusztusi költségvetésben, és egyelőre nem tudni az okait

Augusztusban valamivel több mint 414 milliárd forintos deficittel zárt a költségvetés, ez a valaha volt legnagyobb nyolcadik havi hiány. A Pénzügyminisztérium közleményében azt írta, a kormány figyelemmel kíséri a költségvetési mutatók alakulását és ha szükséges, további intézkedésekkel tartja a kitűzött hiánycélt, ami most 4,5 százalék.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×