eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Jansik Szilárd (j) és a horvát Luka Loncar 2024-es párizsi nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a Párizs melletti Nanterre-ben lévő Paris La Défense Arénában 2024. augusztus 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Egygólos vereség a horvátok elleni pólóelődöntőben

A magyar vízilabda-válogatott 9-8-ra kikapott a horvátoktól az olimpiai elődöntőben. Vasárnap a bronzéremért játszhat az amerikaiakkal.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a Kemény Dénes által irányított aranygeneráció sorozatban harmadik, pekingi diadala óta először kerülhet olimpiai döntőbe. Ehhez az utolsó lépést a horvátok ellen kell megtenni a párizsi elődöntőben. Kövesse élőben tudósításunkat!

Az már délután eldőlt, hogy ennek a mérkőzésnek a győztese a szerb válogatott ellen pólózhat a döntőben. Az a gárda ellen, amely 10-6-ra megverte az amerikaiakat az első elődöntőben, s amely arra tör, hogy megismételje a magyarok 2000 és 2008 közötti legendás menetelését, s az elmúlt alig másfél évtizedben harmadszor is megnyerje az olimpiai bajnoki címet.

A magyar–horvát meccsen ők hozták el a labdát. Huszonnyolc másodperc alatt akciógólt lőttek, Maro Jokovic révén, Magyarország–Horvátország 0-1.

Jansik Szilárd emberelőnyből egyenlített, 1-1.

Horvát emberelőnyben Zalánki Gergő labdát lopott. Vámos Márton óriási gólt lőtt, 2-1.

Aztán Vámos labdát szerzett, emberelőnyt kaptunk, Fekete Gergő belőtte, 3-1.

Újabb horvát fór maradt ki.

A negyedik előnyt már belőtték, Loren Fatovic szépített, 3-2. Aztán 56 másodperccel a negyed vége előtt ki is egyenlített, 3-3.

Fekete befordult a kapu felé, de Bijac bravúrral védett. A horvátok gyorsan fordultak, Fatovic lőtt, de Vogel Soma is képes volt hasonló kaliberű védésre, mint horvát kollégája.

A második negyed elején újra a horvátok hozták el a labdát. Jó volt Nagy Ádám blokkja. Aztán a következő magyar akciónál ötméterest harcolt ki, Vámos Márton labdája kijött Bijacról, de a kipattanó labdát Vámos belőtte, 4-3.

Horvát előnyben Vogel parádézott.

Kimaradt magyar előny az egyik oldalon, horvát ötméteres a másikon. Loren Fatovic belőtte, 4-4.

Varga Dénes zseniális góllal szerzett újra vezetést, 5-4.

Loren Fatovic már a negyedik gólját lőtte, 5-5.

Megint a horvátok vezetnek, Marko Zuvela keze sült el, 5-6.

Már kettővel, megint Loren Fatovic lőtt gólt, először vezetnek a horvátok két góllal, 5-7.

Vége a negyednek.

Az első magyar akció kimaradt, Vámos lövése a kapu mellé ment.

Emberelőnyből Angyal Dániel szépített, 7-6, oda.

A horvát fórt a kapufa közeléből Luka Bukic belőtte, 6-8.

Manhercz Krisztián az ötöst a kapufára lőtte, de a következő akcióból Jansik Szilárd gólt lőtt, 7-8.

Luka Bukic belőtte, megint a bal oldalról, 7-9.

Ötméterest kapott a magyar csapat, elég könnyű síppal. Vámos Márton ezt is kihagyta, sorozatban a harmadik ötméteresünk maradt ki.

Nem kerültünk a negyed utolsó akciójából háromgólos hátrányba, ez jó. Az nem, hogy az utolsó nyolc perc előtt 9-7-re vezetnek a horvátok.

Megkezdődött az utolsó negyed.

Három és fél percen keresztül nem esett gól, aztán emberelőnyből Nagy Ádám ismét egy gólra felhozta a magyarokat, 8-9.

Mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek, 1:55-tel a vége előtt még mindig eggyel vezettek a horvátok. Ám magyar emberelőny következett. Varga Dénes lövése nem volt jó, Bijac védett. Ráadásul a magyar olimpiai bajnok kiállítást kapott.

Minden helyzet kimaradt, ráadásul az utolsó percben minden labda a horvátok elé pattant, nem jutott támadási lehetőséghez a magyar csapat.

A magyar válogatott jól védekezett, ahogyan a torna szinte minden mérkőzésén, de kihagyott három („két és fél”…) ötméterest, nem volt jó a lövő formája, s a kulcsemberek alig-alig szereztek gólt.

Maradt a bronérem reménye, vasárnap, az Egyesült Államok ellen.

Címlapról ajánljuk

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Majdnem ledolgozták heti veszteségüket a tőzsdék

Jó hangulatban kezdődött a kereskedés az európai tőzsdéken pénteken, a délelőtt folyamán pluszban tartózkodtak az irányadó indexek, miután a csütörtöki munkaerőpiaci adatok némileg megnyugtatták az amerikai gazdaság állapota miatt aggódó befektetőket. Az amerikai részvénypiacok csökkenéssel nyitottak, majd pluszba fordultak, de nagy mozgások nincsenek, fontos makroadatok híján nem érkezett iránymutatás. Itthon a Mol és az OTP részvényein volt ma a befektetők szeme, a két vállalat ugyanis hajnalban tette közzé negyedéves gyorsjelentését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×