eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Hihetetlen gólzáporral győztek a pólóslányok

Hihetetlen gólzáporral győztek a pólóslányok

Tizenkilenc góllal győzött a magyar női vízilabda-válogatott a franciák legjobbjai ellen a hazai rendezésű vizes világbajnokság keddi játéknapján, a Margitszigeten.

A magyar együttestől második csoportmeccsén - a japánok felett aratott 20-11-es győzelem után - újabb nagy különbségű sikert várt a piros-fehér-zöld színekért szorítók tábora, már csak azért is, mert a keddi ellenfelet a magyar csapatnál jóval alacsonyabban jegyzik. Így csak a gólkülönbség lehetett kérdés, az viszont ösztökélő szempont volt Bíró Attila szövetségi kapitány válogatottja számára, hogy a négyes másik kiemelkedő tagjánál, a holland csapatnál jobban verje meg a franciákat a csoportelsőségről határozó csütörtök esti összecsapás előtt.

A feladat teljesítése irányában már az első negyed legelején tett a gárda: miután a ráúszásnál a vb-újonc Szilágyi Dorottya elhozta a labdát, az első magyar támadás látványos lezárásaként a csapatkapitány Keszthelyi Rita a hálóba lőtt. Ugyanő duplázott röviddel később, majd Takács Orsolya és Antal Dóra következett, így kevesebb, mint négy perc elteltével már 4-0-ra vezetett a hazai együttes. S jött rögvest az ötödik és hatodik találat is, előbbi a triplázó Keszthelyi, utóbbi a centerposztról eredményes Tóth Ildikó jóvoltából, majd pedig Szilágyi bombájával lett 7-0 az első nyolc perc.

A második negyedben sem állt le a magyar gólgyártás, mert miután büntetőből szépítettek a franciák, előbb Illés Anna zúdította a kapuba a labdát, majd ugyanígy tett Czigány Dóra, Csabai Dóra és Bujka Barbara is. Utóbbi másodszor is megvillant, a 12-2-es részeredmény pedig az addigi talán legnagyobb üdvrivalgásra késztette a Hajós uszoda mintegy hatezres nézőseregét. A folytatásban Czigány is duplázott, majd a nagyszünet előtt még a világbajnoki újonc, Gurisatti Gréta is betalált (14-2).

A harmadik játékrészben sem vett vissza a lendületből a Bíró-csapat. Nyitásképpen Tóth centerezett úgy, ahogy kell, Takács közelről, Szilágyi messzebbről célzott pontosan, Szücs Gabriella találata pedig nemcsak a 18-4-es hazai vezetést jelentette, hanem azt is, hogy a magyar csapatból minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy gólt. Bujka harmadik találata után Antal következett, amire váratlanul érdemi válasz érkezett, így 20-5-re módosult az állás.

A már korábban macska-egér harccá lényegült mérkőzésen a befejező negyedben Bujka negyedszer is hibátlanul lőtt (21-5), példáját - már az utolsó percben - követte Keszthelyi Rita, végül pedig a harmadszor és negyedszer is eredményes Antal alakította ki a 24-5-ös végeredményt.

A 19 gólos siker azt jelenti, hogy - ha a japánok legyőzik a franciákat - a csütörtöki magyar-holland összecsapáson a Bíró-alakulatnak nyernie kell a csoportelsőség megszerzéséhez, francia diadal esetén viszont ehhez a döntetlen is elegendő. A kvartett első helye automatikusan negyeddöntős részvételt ér.

"Alapvetően tetszett, amit láttam, jól játszottak a lányok, ennyi hiba, amit elkövettünk, még belefér - értékelt Bíró Attila. - Természetesen egészen más meccs lesz a hollandok elleni, ahol - mivel szerintem a japánok megverik a franciákat - nekünk győznünk kell a csoportelsőséghez. Nyilván nehéz lesz, az a mérkőzés teljesen háromesélyes, nem lehet prognosztizálni a végeredményt."

"A mai meccsről annyit tudok mondani, hogy jól támadtunk és jól is védekeztünk - összegzett Keszthelyi Rita csapatkapitány. - A közönség most is fantasztikus volt, egy életre szóló élményt kaptunk."

A hollandokra kitérve azt mondta, arra számít, hogy ők is úgy fognak játszani, "mint akik vért ittak". "De nyerni akarunk..." - hangsúlyozta.

A csoport korábbi mérkőzésén: Hollandia-Japán 20-8 (7-0, 3-5, 5-2, 5-1)

A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont (44-16), 2. Hollandia 4 (37-10), 3. Japán 0 (19-40), 4. Franciaország 0 (7-41)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×