eur:
395.32
usd:
368.55
bux:
71546.57
2024. július 2. kedd Ottó
Sallai Roland, a magyar válogatott játékosa a Magyarország - Észtország felkészülési mérkőzésen a Puskás Arénában 2023. március 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra nyert.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Sallai Roland: az Eb-re való kijutás még nem az út vége

Sallai Roland, a magyar labdarúgó-válogatott támadója szerint ki-ki mérkőzések várnak a nemzeti együttesre a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, ahol az A csoportban a házigazda németek mellett a skótok és a svájciak lesznek Marco Rossi szövetségi kapitány csapatának ellenfelei.

„Úgy gondolom, hogy jó csoportba kerültünk, de nagyon erősek az ellenfelek. A német egy jó csapat sok olyan játékossal, aki egyénileg kiváló képességekkel rendelkezik. Mindemellett szerintem a skótok és a svájciak is komoly erőt képviselnek, mindkettő tud meglepetést okozni, úgyhogy

ki-ki meccsekre számítok, és reméljük, hogy ezekből mi kerülünk ki jól”

– fogalmazott Sallai az M1 aktuális csatornának adott interjúban.

A német bajnokságban jelenleg nyolcadik helyen álló Freiburg légiósa úgy véli, az elmúlt egy év eredményei és a hosszú veretlenségi sorozat alapján akár a magyar válogatott is lehet az Európa-bajnokság meglepetéscsapata, de lépésről lépésre kell haladni.

„Hosszú úton vagyunk túl, aminek során egyelőre sikerült megvalósítani a kitűzött célokat, és talán még nagyobb szó az, hogy csoportelsőként, egyenes ágon jutottunk ki az Eb-re, mint az, hogy egymás után harmadszor ott lehetünk a tornán” – emelte ki a 26 éves futballista, aki hozzátette, „ez még nem az út vége. Már korábban is mondtam, hogy Marco Rossi érkezésével valami olyasmi került a magyar közegbe, ami eddig nem volt. Játékosként mi természetesen azt reméljük, hogy a kapitány minél tovább marad a válogatott élén, és közösen el tudjuk érni azokat a célokat, amelyeket ő kitűzött maga elé, és amiket mi szeretnénk elérni” – mondta Sallai.

A 46-szoros válogatott játékos szerint a nemzeti együttes célja az is, hogy a világranglistán minél előkelőbb helyen álljon és megszorongassa vagy akár legyőzze a papíron erősebb csapatokat. „Azt gondolom, hogy ilyesmit már értünk el a közelmúltban, így jó úton járunk és ezen kell tovább haladnunk” – jelentette ki.

Sallai október végén, a Topolya elleni Európa-liga csoportmérkőzésen megsérült, nagyjából egy hónapot kellett kihagynia, de november vége óta újra futballozhat.

„Nagyon jó formában voltam, úgyhogy ebből a szempontból a legrosszabbkor jött ez a sérülés, és az egy hónap kihagyás nekem fél évnek tűnt.

Alig vártam, hogy visszatérhessek, mostanra pedig úgy érzem, már hasonló erőben vagyok, mint a sérülésem előtt” – mondta a támadó, aki bízik benne, hogy meg fogja kapni a szükséges játékperceket. „A Bundesligában az előző idényhez hasonlóan most is szeretnénk elérni az El-szereplést jelentő helyezést, de nagyon erős a mezőny. Mi mindenesetre megtesszük a tőlünk telhető legtöbbet és bízunk abban, hogy egy kis szerencsével, valamint alázattal és egymásért való küzdéssel oda tudunk érni. Az Európa-ligában csütörtökön szeretnénk bebiztosítani a csoportelsőséget Londonban a West Ham United vendégeként”.

Sallai hozzátette, ő maga a teljesítményével, gólokkal és gólpasszokkal szeretné segíteni csapatát a célok elérésében, továbbá úgy véli, a mostani idényben az is benne van, hogy tíz gól felett zárjon.

A német bajnokságról Sallai elmondta, a címvédő Bayern München szombati 5–1-es veresége Frankfurtban jól mutatja, hogy milyen erős a Bundesliga jelenleg. „Az élen álló Leverkusen nagyon jó focit játszik, kiváló játékosokkal és egy jó edzővel, úgyhogy ebben a szezonban akár még az is előfordulhat, hogy megtörik a Bayern hosszú ideje tartó uralma” – közölte a magyar válogatott futballista.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 15:34
×
×
×
×