eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pixabay.com

Bebiztosította olimpiai szereplését a magyar férfi kardválogatott

Ezüstérmet nyert a magyar férfi kardválogatott a kairói világkupa-versenyen, ezzel megerősítette második helyét az olimpiai kvalifikációs rangsorban, így gyakorlatilag biztos, hogy ott lehet a tokiói ötkarikás játékokon.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron ezúttal még nem utazott el a társakkal, ezért a csapat Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállításban szerepelt vasárnap az egyiptomi idénynyitón.

A magyarok az első fordulóban nem léptek pástra, majd a 16 között 45-40-re verték a georgiaiakat, a negyeddöntőben pedig 45-39-re az irániakat. A döntőért az olaszokkal vívtak, és 45-37-tel léptek tovább. A másik ágon a dél-koreaiak jutottak a fináléba, amelyben ők győztek 45-41-re. A nyári budapesti vb-n is ez a két együttes vívta a döntőt, akkor az ázsiaiak 45-44-re nyertek. Az egyiptomi vk csapatversenyében 26 válogatott indult.

A magyar együttes ezt megelőzően is nagyon jól állt az olimpiai kvalifikációs versengésben, ezzel az ezüsttel pedig - ahogy a magyar szövetség honlapja fogalmaz - "gyakorlatilag zsebben a tokiói repülőjegy". A hunfencing.hu beszámolója szerint matematikailag ugyan születhetnének még olyan eredmények, amelyek alapján nem jutna ki a magyar férfi kardcsapat Tokióba, de ilyen eredményeknek "semmiféle realitása nincs".

A kairói vk-n a magyarok közül egyéniben a 2017-ben világbajnok, idén vb-ezüstérmes Szatmári jutott a legtovább szombaton, ő a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését a 194 fős mezőnyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×