eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Kovács Ági: "Igazából minden sikerült"

Még nem foglalkozik a jövő nyári pekingi olimpiával Kovács Ágnes, aki többhónapos pihenőt tartott a tavaly augusztusi margitszigeti úszó Európa-bajnokság után. A Kőbánya SC olimpiai aranyérmese az idei év fő versenyét, a márciusi melbourne-i világbajnokságot is kihagyta.

Nem bánta meg, hogy nem ment el Melbournebe?

Egyáltalán nem. Január 1-jén kezdtem a felkészülést, igazából mentálisan szükségem volt arra a néhány hónapos pihenőre ahhoz, hogy folytassam, hogy az olimpiáig kitartson az erőm. Viszont egy januárban kezdődő felkészülésbe nem fért volna bele a világbajnokság, úgyhogy igazából most kezdem a nagyobb versenyzéseket. Előbb az országos bajnokság utána megyek Párizsba egy nemzetközi versenyre, ősztől pedig kezdődik a felkészülés a rövidpályás Európa-bajnokságra, ami újra itt lesz Magyarországon.

Mennyire érzi most frissnek magát?

Most már úgy ahogy, frissebb vagyok, mert kicsit könnyebbek voltak az edzések, de a nyár folyamán eléggé elfáradtam.

Voltak már azért versenyei az elmúlt hónapokban is. Mennyire volt elégedett az eredményekkel?

A 100 mellre koncentrálok most, eddig az időeredmények alapján elég jó helyen voltam.

Mondta, hogy számos verseny hátravan még a következő bő egy hónapban, ezeken azonban még kisebb a tét. Van-e valamilyen konkrét célkitűzése?

Ezeken a versenyeken nem annyira, csak az, hogy újból versenyezzek, hiszen kihagytam néhány hónapot. Õsztől az Eb a legfontosabb, az olimpiára csak utána koncentrálok.

Az úszóiskolával kapcsolatos tervei mennyire jöttek be?

Év közben sokan járnak oda, a közgázon is megvan az első évem a másoddiplomás képzésen, úgyhogy igazából minden sikerült az úszás mellett, amit elterveztem.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×