eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Csaknem teljesen néptelen a prágai Károly híd 2020. március 20-án. Az új koronavírus járványa miatt Csehországban mindenki számára kötelező az orr és a száj eltakarása a köztereken.
Nyitókép: Csaknem teljesen néptelen a prágai Károly híd 2020. március 20-án. (MTI/EPA/Martin Divisek)

15 ezernél is több új fertőzött egy nap alatt a Magyarországhoz hasonló méretű országban

Csehországban ez az eddigi legnagyobb friss esetszám.

Csehországban pénteken 15 252 új igazolt koronavírus-fertőzést mutattak ki, ami az eddigi legnagyobb napi esetszám - derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján szombaton reggel közölt adatokból.

Tovább emelkedett a kórházban kezeltek és a súlyos esetek száma is. A kórházakban már péntek délre 5044-re nőtt a betegek száma, közülük 751 volt súlyos állapotban. A Covid-19 szövődményeiben elhunytak száma 1971-re emelkedett. Ezen a héten a napi elhalálozások átlagos száma már meghaladja a százat, a fertőzötteké mintegy 145 ezer. A napi laboratóriumi tesztek száma már átlépte a 45 ezret.

A kormány fokozatosan új óvintézkedéseket vezet be a járvány megfékezésére, amely a hivatalos beismerés szerint is már

gyakorlatilag ellenőrzés nélkül terjed az egész országban.

Csütörtöktől korlátozva van a kiskereskedelem és a szolgáltatások egész sora, illetve kijárási tilalom van érvényben. Az arcmaszk viselése mindenütt kötelező. Bezártak az iskolák, és áttértek a távoktatásra, szünetelnek a kulturális és a sportrendezvények.

A kormányzati intézkedések egyik legfőbb konkrét célja megakadályozni az egészségügyi rendszer összeomlását. A cseh sajtó szerint Prága után a dél-morvaországi Brünnben is tábori kórház épül. A prágai tábori kórház 500 ágyas lesz, míg a brünnit 300 ágyasra tervezték.

A cseh kormány a járvány leküzdése érdekében a héten segítséget kért az Európai Uniótó és a NATO-tól. Magyarország ennek keretében 150 lélegeztetőgépet küld.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×