eur:
394.75
usd:
367.36
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Vége a párizsi túszdrámának

Senki sem sérült meg, néhány óra alatt elkapták a túszejtőt.

Délután kezdődött a túszdáma a francia főváros központjában. Egy férfi túszokat ejtett, elbarikádozta magát egy belvárosi ház földszintjén, azt állította, hogy robbanószer van nála és azt követelte, hogy az iráni nagykövettel beszélhessen. A túszejtésről itt írtunk részletesebben.

Az akció bejezéséről szóló bejelentés előtt mintegy negyedórával a hírtelevíziók helyszíni közvetítésének képein látni lehetett, hogy a kommandósok behatolni készülnek abba az épületbe, amelyben a túszejtő elbarikádozta magát. Lövéseket nem lehetett hallani a rövid akció alatt.

A helyi híradások szerint a túszejtő beszélt a 2012-es toulouse-i iszlamista támadásokról, a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletekről, és több, a közelmúltban Franciaországban történt és nagy médiavisszhangot kapott köztörvényes gyilkosságról is.

A férfi személyazonosságról semmit nem közölték a hatóságok és azt sem erősítették meg, hogy volt-e nála fegyver.


A BFM hírtelevízió értesülése szerint a túszejtő 27 éves, marokkói, büntetlen előéletű, nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában, nem voltak terrorizmusra utaló követelései és azt kérte a rendőrségi tárgyalótól, hogy Chrisnek szólítsa.

A túszejtés Párizs egyik sűrűn lakott belvárosi negyedében történt, nem messze a 2015. november 13-i párizsi iszlamista merényletsorozat helyszíneitől, ahol számos bár és üzlet található.

Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren az írta, hogy "az elkövetőt előállították és a túszok már nincsenek veszélyben".

A tárcavezető üdvözölte a rendőri erők, a tűzoltók, és mindenekelőtt a rendőrség elitalakulatának professzionális és gyors fellépését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×