eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Túszejtés Párizsban

Az iráni nagykövettel akar beszélni a támadó, akinek sem a nemzetiségét, sem a korát nem tudni. Állítólag két embert tart fogva és robbanószer van nála.

A francia hírtelevíziók helyszíni tudósításai szerint a túszejtő egy épületben barikádozta el magát egy belvárosi ház földszintjének belső udvarán, egy informatikai cég irodájában.

A férfi azt állítja, hogy robbanószerkezet van nála és legalább két túszt ejtett. Az iráni nagykövettel szeretne beszélni.

A Le Monde című napilap úgy tudja, hogy a rendőrséget 4 óra előtt tíz perccel riasztottak szemtanúk, az elitalakulatok fél 5-kor érkeztek a helyszínre, ahova a tűzoltók is nagy erőkkel vonultak ki.

A helyzet elég zavaros, amit eddig tudni:

  • A rendőrségnek sikerült kapcsolatot kialakítani a túszejtővel, jelenleg is tárgyalnak vele.
  • A férfi azt állítja, hogy van egy tettestársa az épületen kívül.
  • Az nem erősítették meg a hatóságok, hogy hány ember lehet a túszejtővel, illetve az épületben, elképzelhető, hogy többen is elbújtak.
  • A környéket lezárták a forgalom elől, a sűrűn lakott belvárosi kerültben minden üzlet és kávéház bezárt.

Rendőrségi források szerint a férfi indítékai egyelőre ismeretlenek, de a jelek nem terrortámadásra utalnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×