eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Letartóztatások minden idők egyik legnagyobb rablása kapcsán

Brit lapértesülések szerint egy nőt és egy férfit tartóztattak le a rendőrök, mivel azzal gyanúsítják őket, hogy részt vettek minden idők egyik legnagyobb rablásában Délkelet-Angliában.

Brit lapértesülések szerint egy férfit és egy nőt tartóztattak le azzal a rablással kapcsolatban, melyet szerdán követtek el Délkelet-Angliában.

Korábban a brit rendőrség 2 millió fontos (több mint 700 millió forintos) jutalmat ajánlott annak, aki nyomra vezeti őket minden idők egyik legnagyobb angliai rablásában.

A Kent megyei rendőrség egyik vezetője korábban azt mondta: "Ez a szervezett bűnözés csúcsteljesítménye volt. Katonai precizitással kidolgozozz és végrehajott terv volt".

Túszul ejtették a menedzsert és a családját

A Securitas értékőrző és -szállító cég Kent grófságbeli lerakatának vezetőjét rendőrnek öltözött fegyveresek feltartóztatták az országúton majd megbilincselték és egy furgonba kényszerítették.

A banda egy másik csoportja ezalatt elrabolta otthonából a raktárigazgató feleségét és fiát, majd túszként fogva tartotta.

Az igazgatóval közölték, hogy családja fogságukban van, és ha nem nyitja meg a Tonbridge kisvárosban található lerakat széfjeit, bántódásuk eshet.

15 milliárd forintot vittek el

A rablók később foglyaikkal a raktárhoz mentek, majd az ott dolgozó tizenöt alkalmazottat megkötözték. Egyes jelentések szerint 25 millió, más beszámolók szerint 40 millió font (9-15 milliárd forint) készpénzzel távoztak.

A raktárigazgató és családjának tortúrája meglehetősen hosszú ideig tartott, mivel a rajtaütés helyi idő szerint kedd este fél hétkor kezdődött, és szerda hajnalban, negyed három után ért véget.

A Heathrow a csúcstartó

A brit kriminalisztika történetének eddigi legnagyobb értékű rablását a nyugat-londoni Heathrow repülőtéren követték el több mint húsz éve. A repülőtér melletti Brinks Mat értékőrző raktárépületből 1983 novemberében 6.800, összesen 3 tonna súlyú aranyrudat vittek el 26 millió - akkori - font értékben a rablók.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×