eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Hibát találtak a cégkapus regisztrációban

Hibát találtak a cégkapus regisztrációban

Mégsem zökkenőmentes a cégkapus regisztráció. Új hibára bukkantak a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató munkatársai.

"A július 3-i indulás és augusztus 28-a között 140 ezer sikeres regisztrációt rögzítettünk" - Ezt még kedden délelőtt nyilatkozta a cégkapu.gov.hu-t is üzemeltető Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) szolgáltatásfejlesztési és menedzsment igazgatója, Fedorkó Tamás. Aztán kedden délután már több jelzés is érkezett, hogy elérhetetlen a felület, melyen a 2017 elejétől már ténykedő cégeknek kell regisztrálnia és bejelentenie az elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségüket.

Mindezt a mai, augusztus 30-i határidővel.

A rendszer által produkált hiba arra utalt, hogy az üzemeltetőnél lehet gond, a NISZ Zrt. kedden késő délután pedig rövid közleményt küldött az InfoRádiónak az akadozásról. Mint írják: a Cégkapu regisztrációja alapvetően rendben halad, de fényt derítettek egy olyan, az adatbáziskezelőt érintő szoftverhibára, amely megakaszthatja a regisztrációt, illetve átmenetileg elérhetetlenné is teheti a webes felületet.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató mérnökei dolgoznak a működés helyreállításán. A társaság közleménye ugyanakkor emlékeztet, hogy aki lemaradna a határidőről, év végéig az is elvégezheti a bejelentkezést – erről beszélt Fedorkó Tamás is: a regisztrációt az e-ügyintézési törvény alapján ugyan augusztus 30-ig kell elvégezni, de mivel

a Cégkapu használata csak 2018. január 1-jétől kötelező, e két időpont között regisztráló gazdálkodó szervezeteket hátrányos jogkövetkezmény nem éri.

Még nagy számú regisztrációra számítanak, ugyanakkor az is látható, hogy augusztus utolsó két hetében jelentősen megnőtt a regisztrálók száma - mondta a szolgáltatásfejlesztési igazgató, hozzátéve, hogy a cégkapus felületen a gazdasági társaságok tárhelyet és levelezési szolgáltatást is kapnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×