eur:
404.66
usd:
374.09
bux:
74234.76
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

A hőség miatt felfüggesztették a hétvégi kamionstopot

A nehéz tehergépkocsik a tartós kánikula miatt, egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból 2017. július 22-én és 23-án korlátozás nélkül közlekedhetnek a magyarországi utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig van érvényben a júliusi és augusztusi hétvégéken.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára azonban az érkező hőhullám miatt 2. fokozatú hőségriasztást rendelt el 2017. július 23-án éjfélig.

A nehéz tehergépkocsik hétvégi forgalomkorlátozását a nemzeti fejlesztési miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat,

nem kell a nagy hőségben a kocsijukban, parkolókban várakozniuk.

A kamionstop felfüggesztése lehetőséget ad akár arra is, hogy a nehéz tehergépjárművek az enyhébb esti, éjszakai órákban induljanak útnak.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×