eur:
394.07
usd:
363.95
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Egyre több magyar cég költözik Szlovákiába

Kisebb közterhek, gyorsabb és rugalmasabb ügyintézés - a magyar vállalkozások többek között emiatt költöznek át Szlovákiába. Tavaly nyáron már több mint ezerre volt tehető azok száma, akik a Felvidékre tették át székhelyüket.

Az egykulcsos szlovák adórendszer jó hatással volt a gazdasági életre - állítja Janók Éva. A párkányi könyvelő az InfoRádiónak elmondta: Szlovákia déli, magyarok lakta részén egyre több anyaországi vállalkozás jelenik meg.

Az egykulcsos rendszer miatt nincs sávos adózás, tehát könnyebb kiszámolni, hogy mekkora közterhet is kell fizetni - tette hozzá Janók Éva, aki hozzátette: nincs osztalékadó, iparűzési adó, céges kocsira regisztrációs adó.

A párkányi könyvelő elmondta: egyszerű a cégalapítás is. Szlovákiában a kft a legelterjedtebb forma. A Magyarországon népszerű betéti társasági forma szinte ismeretlen - tette hozzá Janók Éva.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Szlovák tagozata egyébként rendszeresen szervez olyan előadásokat, amelyeken szlovák szakértők adnak fölvilágosítást az ottani vállalkozási lehetőségekről.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×