Nyitókép: sreeyashlohiya/Getty Images

Furán fogalmazott egy magyar politikus az agresszív karateedzőről

Infostart
2024. július 21. 08:17
Pócs János bár elítéli a tanítványát egy táborban felrúgó karateedzőt, de magyarázó mondatokat is megfogalmazott vele kapcsolatban.

Pócs János jászberényi országgyűlési képviselő szerint a szolnoki kalandparkban tanítványát felrúgó 56 éves edzőnek „volt egy gyenge pillanata, mint bármelyikünknek.” - idézi az ATV-t a blikk.hu.

A politikus az ATV-nak nyilatkozott az ügyről. Arról beszélt, hogy szerinte a tett „védhetetlen”, de az ő ismeretei szerint „soha semmilyen probléma nem volt” a férfival.

A képviselő azt is megjegyezte, hogy az edző „nem véletlen, hogy megyei-, városi-, állami kitüntetéseket kapott, 35 év alatt 500 gyereket nevelt fel, köztük olimpikonokat”.

Az Infostarton korábban beszámoltunk arról, hogy megszólalt a férfi is, aki éppen családjával nyaral. Azt mondta, hogy "mindenkitől bocsánatot szeretnék kérni, egy olyan súlyos cselekedetet hajtottam végre, mely szégyent hozott a sporttársadalomra, éppen ezért eltávolodom ettől a világtól örökre."

Azt is nagyon sajnálja, hogy "elvesztette Orbán Viktor bizalmát". A magyar miniszterelnök péntek reggel úgy fogalmazott, hogy "ez tűrhetetlen, ez elviselhetetlen". Egy táborban nem bánthatnak gyerekeket, és "aki működteti a tábort, az tartozik felelősséggel” - írja az Index.

Közben arról is írnak a lapok, hogy az edző volt barátnője szerint őt is bántalmazta. A nő elmondása szerint a férfi mindenkitől elidegenítette őt, és volt, hogy „ököllel verte telibe a fejét”. Egy volt tanítványa pedig arról számolt be, hogy az edző 17 évvel ezelőtt megengedhetetlen módon létesített vele nemi kapcsolatot. Az edző erre azt mondta, hogy lány maga ajánlkozott fel neki.

A karateedző egyébként pár éve állami kitüntetést kapott.

A rendőrség nyomozást indított a kalandparkban történtek ügyében. A Magyar Karate Szakszövetség pedig "fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat indított az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltja mindennemű karateoktatási tevékenységtől".