eur:
394.33
usd:
355.63
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Nem sikerült újraéleszteni a Balatonban elmerült férfit

Nem sikerült újraéleszteni azt a férfit, aki szombaton merült el a Balatonban - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) az MTI-t. Egy nappal korábban egy idős székesfehérvári asszony halt meg a tóban.

A riasztás, miszerint egy férfi úszás közben elmerült a tóban, a balatonedericsi strand vízi mentőjétől érkezett. A VMSZ búvárszolgálata és a keszthelyi vízi mentők találták meg a férfit, és az Országos Mentőszolgálat szakembereivel együtt próbálták újraéleszteni.

A 63 éves férfi életét azonban így sem sikerült megmenteni - mondta el Szedlik Péter elnökségi tag.

Előző nap, az esti órákban indult egy 61 éves székesfehérvári nő fürödni Balatonbogláron a Kodály strandon, akinek teste nem sokkal később már élettelenül feküdt a vízben, és a kiérkező mentők sem tudták újraéleszteni - számolt be az MTI-nek Bíró Gábor a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Elmondása szerint a nyaraló hölgy fürdőruhában, egy szál papuccsal és törölközővel érkezett a strandra, így jó időbe tellett a személyazonosságának megállapítása. A vízben alig haladt 40 métert, mikor a parton maradók felfigyeltek arra, hogy csak a feje látszik ki, és partra húzták - mondta a szóvivő.

A rendőrség szakértőt von be annak kiderítésére, hogy az idős nő halálát rosszullét vagy vízbefulladás okozta - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×