eur:
394.51
usd:
355.74
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Elmaradt a szamaragolás, csalódottak a csemeték

Felfújható állatoknak kellett helyettesíteniük a gyerekeket az idei llandudnoói szamárderbin Nagy-Britanniában, mert a szervezők nem tudtak biztosítást kötni az eseményre.

39 éve tartanak szamárversenyt a városkában, azóta a csacsikat mindig gyerekek ülték meg. Eddig egy lemondó nyilatkozatot írattak alá a csemeték szüleivel a derbi előtt, amelyben elismerték, hogy lemondanak kártérítési jogukról, ha baleset történne.

A lassan négy évtizedes, hagyományos verseny - amely önálló eseményként indult, mára azonban valódi ünnepnap - során még nem történt komolyabb baleset egy-egy fenékre pottyanásnál.

A szervezők idén azonban mégis azt a tanácsot kapták, hogy hagyjanak fel ezzel, mert, ha baleset történik, nehéz helyzetbe kerülhetnek, hiszen lehetséges, hogy a gyerekek - ha elérik a nagykorúságot - mégis pert indítanak az ügyben.

Nemet mondott a biztosító

A főszervező, Robin Holden csak azt sajnálta, hogy a gyerekek szomorúak lesznek, ha megtudják: nem ülhetnek szamárhátra.

"Beszéltünk a biztosítónkkal, és közölték, hogy nem kötnek szerződést velünk olyan eseményre, ahol gyerekek versenyeznek a szamarak hátán" - mondta Robin Holden.

A szervezőknek így megoldást kellett találniuk a gyerekzsokék helyettesítésére, és felmerült: mi lenne, ha a csacsik hátára felfújható állatokat erősítenének?

A gazdának mindegy


A szamarak gazdája nem tiltakozott. "Egy műbirka azonnal leeresztett, így helyettesítenünk kellett egy orangutánnal. Az utolsó pillanatban ugrott be, de remekül teljesített hajtóként" - mondta Robin Holden.

"Minden tevékenységet, amely egy kicsit is rizikós, tönkretesz a bürokrácia, meg az egészségügyi és biztonsági szabályok. Az életben is van kockázat, és egy fejlődő személyiségnek fontos megtanulnia, hogyan kezelje" - mondta a városka egyik vezetője, Brian Bertola, a volt tanár, aki egyáltalán nem értett egyet az döntéssel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×