eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Állatkerti helyszínelők

Elfogták azt a brit férfit, aki ellopott egy bolíviai mókusmajmot a Surrey állatkertből. A tolvajt az a vérminta buktatta le, amelyet a többi majommal vívott harcban hagyott hátra.

A gyanú szerint a 23 éves Marlon Brown hét társával együtt tavaly júliusban szervezte meg az állatrablást a Surrey-ben lévő Chessington kalandparkban.

Zárás után felfeszítették a majmok kifutójának rácsát, Marlon Brown pedig a hátizsákjába tette Spongyabobot, a bolíviai mókusmajmot.

Csakhogy a többi majom meglehetősen harcias kedvében volt, az egyik ráugrott a férfi fejére, és a társaival együtt összekarmolta a hátát és megharapta az ujját. Innen származott az a vérminta, amelynek DNS-e a törvényszéki vizsgálat szerint megegyezik Marlon Brownéval.

Spongyabobot egyébként elrablása után két nappal Brixton utcáin találták meg, amint éppen gyerekekkel játszott.

A park emlősgondozója szerint az állat nagyon ideges, ijedt és meglehetősen szomjas volt, amikor visszakerült hozzájuk.

A rendőrségen Marlon Brown azt mondta: ő egy igazi állatbarát, és megpróbálta meggyőzni a többieket, hogy vigyék vissza a majmot, különben elpusztul; ugyanakkor tagadta, hogy ő lenne a tolvaj.

Egy bolíviai mókusmajom mintegy kétezer fontot (mintegy 750 ezer forint) ér a brit feketepiacon.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×