eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Az Ukrajnából érkezett menekülteket kísérik a pihenőhelyre a budapesti BOK csarnokban létesített humanitárius tranzitpontban 2022. április 22-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Elküldtek Magyarországnak közel 300 millió eurót Brüsszelből

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy elutalta a több mint 100 milliárd forintnak megfelelő uniós támogatást az ukrajnai háború elől menekülő emberek támogatására.

A 299,6 millió eurót a közösségi forrásokat kezelő nemzeti hatóság kapja, és az EU által meghatározott célokra költheti el - írta a Népszava. Az összegből olyan sürgősségi intézkedéseket lehet támogatni, mint a menekülteket befogadó központok vagy menedékhelyek építése, mobil kórházak létesítése, a higiénia és a vízellátás biztosítása. Finanszírozni lehet továbbá a menekültek foglalkoztatását, oktatását, és elősegíteni társadalmi befogadásukat. Idetartozik képzések, nyelvtanfolyamok szervezése, tanácsadás, tréning, lelki vagy jogi segítségnyújtás.

Az összeg a Magyarország - és a többi tagország - számára még a járvány idején megítélt fejlesztési támogatás része, amelyet utóbb átirányítottak az ukrajnai menekültválság kezelésére.

Az Európai Bizottság (EB) most összesen több mint 3,5 milliárd eurót fizetett ki a tagállamoknak, hogy segítse őket az ukrajnai háború elől a területükre menekülők ellátásában. A pénzt a REACT-EU nevű alap erre az évre maradt forrásaiból különítették el, és kiemelt előleg formájában utalták át azoknak az országoknak, amelyeket a leginkább sújtanak a háború következményei.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×