eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó

Ingyenes koronavírus-szűrést biztosít a főváros

Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak - közölte a főpolgármester szerdán a Facebookon.

Karácsony Gergely azt írta, a főváros ötezer antigéntesztet ajánl fel a budapesti polgárok ingyenes önkéntes koronavírus-szűrésére.

Előzetes regisztráció után a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál és az Etele téri metrókijáratnál – december 19-e és 23-a között – lesz tesztelés, amelynek eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők.

Hozzáfűzte, hogy regisztrálni a koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehet, ahol minden információ is elérhető a tesztelésről.

„Tudjuk, hogy ez a mennyiség megközelítőleg sem elég egy általános teszteléshez. Ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy az első 5000 budapesti lakcímkártyával rendelkező, 18 évesnél idősebb budapesti jelentkező még az ünnepek előtt, a mintavételt követő 30 percen belül megtudja, hogy aktív fertőzött-e” – közölte a főpolgármester.

Felhívta a figyelmet, a szociális intézmények szűrése és a kerületi önkormányzatoknak átadott 50 ezer antigénteszt után

hamarosan megkezdődik a legfontosabb közszolgáltatásokat biztosító budapesti munkavállalók tesztelése koronavírusra.

A tesztelési programot a Fővárosi Önkormányzat indította 100 ezer antigéngyorsteszt segítségével, de a finanszírozásában számos támogató, mintegy 273 befizető vett részt 539 millió forint befizetésével.

A legnagyobb adomány, miként a járvány első hullámában, most is a Nyílt Társadalomért Alapítványtól érkezett, az adományokat teljes egészében a járvány elleni védekezésre, a tesztkapacitás bővítésére fordítja a főváros. Ehhez járul hozzá az is, hogy az OTP Bank 10 ezer gyorstesztet juttatott el az önkormányzatnak – közölte Karácsony Gergely.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×