eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Pixabay

Érdemes a családoknak korán ébredni, és minél előbb foglalni

Jól járnak azok a szülők, akik időben gondolnak gyermekeik táboroztatására, mert ha már most jelentkeznek, akkor kedvező áron fizethetnek be a nyaralásra – hívta fel a figyelmet a Táborfigyelő.hu ügyvezetője az InfoRádiónak. A tokiói olimpia és a labdarúgó-Európa-bajnokság évében valószínűleg többen jelentkeznek majd a sport tematikájú táborokba.

Az idei nyári szünet újra közel három hónapos lesz, és ezen 11 hét alatt meg kell oldania a családoknak gyermekeik felügyeletét. A teljeskörűen megújult Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint érdemi változás lesz a táborpiacon, amely akár 10 százalékos áremelkedést és egyre jobb minőségű táborokat eredményez.

Sokan még a farsangi időszak jelmezkereső napjait élik, de a legtöbb családnál már szóba kerülnek a nyári táborok is. Egyre több szülő választ korán tábort gyermekének, hogy egyrészt a jó ár-érték arányú táborok gyorsan betelő turnusai közül választhasson, másrészt

az év első hónapjaiban még előfoglalási kedvezmények is érvényesíthetők, azaz jobban is jár anyagilag, aki előre gondolkodik.

Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője szerint a 2020-as év a táborpiacon is érdemi változásokat hoz.

„Egyértelműen látszik a visszajelzések alapján, hogy ahogy a családok anyagi helyzete erősödik, és bár az árszabás még mindig fontos tényező, egyre inkább a vakációs lehetőségek színvonala befolyásolja a táborválasztást, azaz leginkább a minőségi táborokat keresik a szülők. Ez volt az a pont, ahol a legtöbb édesanya, édesapa elakadt a keresésben, ugyanis nem volt eddig erre válasz, nem tudták eldönteni, hogy mitől minőségi egy tábor, mire kell odafigyelni? Ez volt a fő ok, ami miatt a Táborfigyelőre 2020-tól már csak olyan táborok kerülhetnek fel, amelyek elfogadják a Táboros szakmai minimumprogramot, és ugyancsak ez ösztönözte csapatunkat, hogy megalkossuk Magyarország első táborértékelő portálját, a Táborminősítőt. Így

független szereplőként tudunk segíteni a családoknak a minőségi táborok közötti keresésben, választásban.”

– mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

Habár a családok lehetőségei jobbak, mint az elmúlt években, a táborok díjszabása mégis az egyik kiinduló pont a táborválasztásban. Az árak tekintetében elmondható, hogy azok növekedési trendje nem áll meg, de lassul az elmúlt évekhez képest.

„A jelenlegi adataink alapján azt lehet elmondani, hogy az idei táborárak 5-10 százalék közötti összegben nőhetnek, de jó hír a családoknak, hogy ez a növekmény előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolható. Ehhez annyit kell tennie az érintett szülőknek, hogy hamar kikeresik és lefoglalják az optimális nyári tábort gyermeküknek. A Táborfigyelőn már ezeken az árakon foglalhatók azon vakációs lehetőségek, amelyeknél a táborszervező felkínál ilyet. Persze ezen mérsékeltebb árú táborok turnusai nagyon gyorsan betelnek, így mindenképpen javasolt a családoknak korán ébredni, minél előbb foglalni!” – állítja Tóth.

A legnépszerűbb tábortémák tekintetében még a jelenlegi adatokból nem tudott érdemi információt adni a táborszervezési szakértő, de érdekességként megjegyezte, hogy

a tavaly is nagyon népszerű sporttáborok előretörése várható az idei évben.

A téma általános közkedveltsége mellett ennek másik oka a nyári időszakban megrendezett két nagy sportesemény, a labdarúgó-Európa-bajnokság és az Olimpia, valamint az ezeket megelőző, ezeket előkészítő sportversenyek vonzó hatása.

A táborválasztást megkönnyítendő a táborkereső portálon ingyenesen letölthető egy gyermektábor-kisokos szülőknek, amiben egy mini e-bookba összegyűjtötték azon kérdésekre a válaszokat, hogy miként válasszunk tábort a gyermekünknek, mik legyenek a legfőbb szempontok, sőt a kisokosban található egy lista arról, hogy mit csomagoljunk el mindenképpen csemeténknek a táborozáshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Alig van korszerű ingatlan idehaza, de az otthonfelújítási program nagy hajtóerő lehet

Az évente megépülő húszezer új lakás nagyon elenyésző szám a négy és fél milliós országos lakásállományhoz képest – mondta az InfoRádióban az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója. Nagy Gyula arról is beszélt, hogy az otthonfelújítási programban a nyílászárócsere a legolcsóbb beruházás, a homlokzati és födémszigetelés viszont jelentős kiadásokkal jár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×