eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba

Utalványrendszer tehetné vonzóbbá az állami munkahelyeket - lapszemle

Az ÁSZ-elnök szerint nem csak a béremeléssel tehetők vonzóbbá az állami munkahelyek. A gyártók csökkentenék a csapolt söf áfáját. Nyár végén indulhat az uniós vastagbélszűrési program. Sokak kíváncsiak egy-egy környék lakásárainak változására.

A Magyar Idők az Állami Számvevőszék elnökével beszélt. Domokos László azt mondta a lapnak, hogy az állami munkahelyeket a béremelés mellett korszerű megoldásokkal, például egy utalványrendszer bevezetésével lehetne versenyképesebbé tenni. Ezeket az utalványokat csak meghatározott célokra, egyebek mellett egészségügyi ellátásra és tanulásra lehetne felhasználni - magyarázta a szisztémát az ÁSZ vezetője.

A Népszavában az olvasható, hogy a gyártók öt százalékra csökkentenék a csapolt sör forgalmi adóját, de ezt kérik a termékeikre a pékek, a gyümölcstermelők és a tejesek is. A lap szerint a kormány egyelőre nem mutat hajlandóságot arra, hogy az 5 százalékos áfakulcsot a sertés, a baromfihús, a tojás és az édesvízi hal után más termékekre is kiterjessze.

A Világgazdaság azt írja, hogy augusztus második felében indulhat el az Európai Unió által finanszírozott lakossági vastagbélszűrési program, amely a jövő év végéig le is zárul. Idén 75 ezer 50-70 év közötti állampolgár szűrése történhet meg. Tavaly 95 ezer ilyen vizsgálatot tükrözést végeztek el közfinanszírozott ellátás keretében, amelyekre összesen 724 millió forintot költött a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, 100 millióval többet, mint 2016-ban.

A Portfolio szerint sokan kíváncsiak arra, hogy egy adott környék lakásárai hogyan fognak változni a következő években. A befektetési célú és a saját célra történő vásárlás során is van, aki megkérdezi, hogy melyik az a környék, ahol várhatóan a legjobban emelkedhetnek az árak. A portál erről készített körképet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×