eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik

Orbán Viktor: Babis új színt hoz a V4-együttműködésbe

Andrej Babis új színt és új lehetőséget hoz a visegrádi tagállamok együttműködésébe - mondta Orbán Viktor kormányfő a cseh ügyvivő miniszterelnökkel folytatott budapesti tárgyalása után.

Orbán Viktor szerint nagy szükség volt arra, hogy az európai és azon belül a közép-európai politika új motivációkat, új szemléletmódot kapjon, és

"kicsit visszatérjünk a józan ész talajára".

A miniszterelnök köszönetet mondott cseh kollégájának, amiért a migránsválság "kellős közepén" Prága határvédelmi erőket küldött a magyar-szerb határra.

Arról is beszélt, hogy a nagy európai kérdésekben egyetértés és érdekazonosság áll fenn a két ország között. 

Babis azt mondta: nagyon jó az együttműködés Magyarország és Csehország között, a két ország sok európai kérdésben is hasonlóan gondolkodik. Kiemelte: az Európai Unióban reformokra van szükség, meg kell hallgatni az emberek véleményét.

A kvóták megosztják Európát, nem hatékonyak, és erről hasonlóan vélekedik Magyarország és Csehország, illetve a két másik visegrádi partner - jelentette ki.

A cseh ügyvivő miniszterelnök hangsúlyozta: a visegrádi országok álláspontja hasonló Európa jövőjéről, és e tekintetben a migráció kulcskérdés.

Magyarország ebben a kérdésben már példát mutatott, törvényes kereteken belül oldotta meg a problémát, bár sokan kritizálták - mondta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×