eur:
392.97
usd:
363.49
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Strand lehetne a józsefvárosi piac helyén

Strand lehetne a józsefvárosi piac helyén

Egy fás, ligetes, 3-5 medencés strandot szeretne Kocsis Máté, csak még a forrásokat kellene megtalálni hozzá.

– Régi vágyam, hogy legyen a VIII. kerületnek egy strandja, amit másfél milliárd forintból, két-három éven belül meg is építenénk – mondta Kocsis Máté fideszes polgármester a józsefvárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén Erőss Gábor (Párbeszéd) kérdésére. Az ellenzéki politikus a négy éve bezárt Négy Tigris nevű egykori kínai piac hasznosításáról, illetve annak megfenekléséről érdeklődött - tudósított a Magyar Nemzet

A több mint 20 hektáros területre 2013-ban sport- és szabadidőközpontot terveztek, de végül ebből nem lett semmi. A Józsefvárosi pályaudvar főépülete körül felépült a holokauszt áldozatainak emlékhelyéül szánt Sorsok Háza, ám az is két éve üresen áll.

"Sok jó megállapodásról és döntésről" beszélt Kocsis Máté, amikor ismertette a terveket.

A ma még kihasználatlan nagy ingatlant négyfelé osztják: egy részét az MTK kapná meg a 2019-ben Budapesten megrendezendő Európai Makkabi Játékok, más néven a „zsidó olimpia” előkészítésére. Ehhez kapcsolódva kapna egy-egy területet az éppen a fideszes polgármester elnökletével működő Magyar Kézilabda-szövetség és a Magyar Labdarúgó-szövetség is. Arról pedig már a Magyar Nemzet számolt be még a nyáron, hogy a kormány által az európai zsidó közösség Kerepesi úti központtal rendezendő multisporteseményére elkülönített 30 milliárd forintos keretből itt épülnének labdarúgó-edzőpályák.

– Ezekre már mind megvan a fedezet, csak az a baj, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó bizonyos szervezeteknél megálltak az ügyek, és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) vezetői sem törik össze magukat, hogy dolgozzanak – bírálta az állami szereplőket a kormánypárti politikus. Szerinte már csak a telekmegosztást kellene megoldani, s akkor belevághatnának az újabb „grandiózus” terv megvalósításába.

A polgármester fás, árnyas, ligetes, három-négy-öt medencés strandot képzelt el, amelyet egyaránt használhatnának az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi családok.

A Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével is tárgyalt Kocsis Máté, szerinte Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén. "Nem is kellene nagyon mélyre fúrnunk, csak előbb a pénzügyi forrást is meg kell találnunk hozzá" – magyarázta a VIII. kerület polgármester.

Szőke László BGYH-vezérigazgató szerint ahhoz, hogy megbizonyosodjanak a víz minőségéről, előbb kutakat kell létesíteni, s annak költségei meghaladják a százmillió forintot. – Egyebekben a valóban 1,5-2 milliárdos beruházásból két év alatt kialakítható egy fürdő, s mind a fejlesztésben, mind az üzemeltetésben részt venne a BGYH is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×