eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Strand lehet a kínai piac helyén - lapszemle

A Magyar Idők információi szerint az Iszlám Állam terrorszervezet eredeti filmfelvételének felhasználásával készített a Magyar Nemzeti Arcvonal oktatófilmet tagjainak. A Világgazdaság szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban az év végéig elkészül az elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy VIII. kerület polgármestere strandot szeretne építtetni a Sorsok-háza mögött. Kocsis Máté a képviselő-testület ülésén beszélt a Négy Tigris nevű egykori kínai piac hasznosításáról. A tervek között szerepel egy nagy strand kialakítása, három-négy öt medence kialakítása, egy fás, árnyas ligetes területen. A polgármester szerint a fürdőt nemcsak a kerületi lakosok, hanem az V, VI, VII, IX valamint X. kerületi családok is használhatnák.

A Magyar Idők információi szerint az Iszlám Állam terrorszervezet eredeti filmfelvételének felhasználásával készített a Magyar Nemzeti Arcvonal oktatófilmet tagjainak. A lap úgy tudja, hogy a filmet tavaly megtalálták a hatóságok, amikor rajtaütöttek az arcvonal aktív tagjain. Az oktatófilmben egyebek mellett eredeti ISIS-felvételeken mutatják be, hogyan kell tüzérségi lövedékből autók felrobbantására alkalmas pokolgépet készíteni, és miként kell azt használni.

A Napi.hu arról számol be, hogy Észak-Korea nem csupán az atomfegyverek és a rakétatechnika területén ért el világszínvonalat, hanem a biotechnológiában is nagyratörő terveket szövöget. Egyszerre oldanák meg az ország élelmezésének és energiahordozó-ellátásnak problémáját. Az észak-koreai sztálinista rezsim valószínűleg hozzálátott az algatenyésztés stratégiai gazdasági ággá fejlesztéséhez.

A Világgazdaság szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban az év végéig elkészül az elektromobilitást szabályozó átfogó törvény tervezete, amely tartalmazza majd azt is, hogy amint áthalad az áram az e-töltőponton, jogi értelmében villamosenergia-termékből üzemanyagtermékké változik. A lap cikke szerint néhány helyen már most is kérnek pénzt az elektromos autók töltéséért.

A Magyar Idők arról, hogy az idén jól fizettek a szilváért a felvásárlók. Becslések szerint megszokott mennyiségnél jóval kevesebb szilva termet, mintegy 40-50 tonna. A tavaszi fagy és a jégverés egyaránt csökkentette a termést, de más országokban is 30-40 százalékkal kevesebb szilva termett.

A Magyar Nemzet információi szerint az európai parlamenti képviselők 2022 december közepéig végleg leszámolnának a glifozát tartalmú növényvédő szerekkel és addig is szigorítanák a használatukat. A honatyák a gyomirtó háztartási használatát azonnal betiltanák.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×