eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál

Elfogadhatatlan kockázatra figyelmeztet a rendőrség

Alkoholszondás vizsgálatokat tart a rendőrség országszerte.

Az úgynevezett „finn-módszert” alkalmazta a rendőrség Kaposváron. Az ellenőrzés ideje alatt elvégzett 485 méréséből mindössze egy esetben jelzett pozitív értéket az alkoholteszter.

A finn-módszer lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul.

Elfogadhatatlan kockázatra figyelmeztet a rendőrség

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai által 2017. március 2-án végrehajtott közúti ellenőrzés eredményeként mindössze egy sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja, vele szemben közigazgatási eljárást folytattak le.

A főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×