eur:
393.24
usd:
355.73
bux:
72449.77
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Kuncze Gábor: az MDF-nek lövése sincs

Az SZDSZ elnöke szerint akinek nincs mondanivalója a konvergenciaprogramról, az ne vegyen részt a miniszterelnök által augusztus 29-re összehívott konzultáción.

Kuncze Gábor azután beszélt erről a közszolgálati televízióban, hogy Dávid Ibolya, az MDF-elnöke - szintén a műsor vendégeként - azt mondta: a konvergenciaprogramot már a hónap közepén nyilvánosságra kellett volna hozni, ezért az ellenzéki párt mai elnökségi ülésén dönti el, hogy részt vesz-e a pártközi egyeztetésen.

"Ha egy ellenzéki pártnak nincs mondanivalója a programhoz, - az MDF-nek eddig nem volt hozzá mondanivalója -, akkor leghelyesebb, ha otthon marad, mert akkor nem derül ki, hogy nincs lövése ahhoz, amit csinálni kell a következő időszakban" - fogalmazott a pártelnök.

A szabaddemokrata pártelnök a műsorban közölte: az SZDSZ továbbra is úgy gondolja, hogy 2009-ben - az adórendszer átalakítása után - végrehajtható lesz a párt által szorgalmazott adócsökkentés.

Kuncze Gábor hangsúlyozta: az államháztartás legkésőbb 2009-re eléri a 3 százalékos hiányt, és ekkortól számítva 2 éven belül bevezethető az európai fizetőeszköz Magyarországon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

Miközben a fél világ Ukrajna meghökkentő sikerét ünnepelte, végveszélybe került egy stratégiai fontosságú város

A háború elején teljesen elképzelhetetlen volt, hogy az ukrán haderő megtámadja Oroszországot és elfoglal egy egész várost a rivális állam területén, így nem meglepő, hogy sokan hatalmas sikerként ünnepelték azt, hogy az 5000-es lélekszámú Szudzsa augusztusban ukrán kézre került. Közben kevés szó esett arról, hogy az orosz hadsereg elfoglalt számos kistelepülés mellett egy 14 ezres kisvárost, Novohrodivkát és felvonultak a stratégiai fontosságú Pokrovszk térségében. Ha az ukrán hadvezetés nem tudja sürgősen stabilizálni a helyzetet a keleti fronton, egyértelműen kijelenthető lesz, hogy sokkal nagyobbat vesztettek Kurszk megtámadásával, mint az oroszok, nemcsak Donyeck megye kerülhet súlyos veszélybe, de Dnyipropetrovszk védelmére is fel kell készülnie az ukrán hadseregnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×