Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Vas Blanka két centire sem volt a bronzéremtől

Infostart
2024. augusztus 4. 18:28
Vas Kata Blanka negyedik lett az országúti kerékpározás női mezőnyversenyében. Ugyanazt a helyezést érte el, mint Tokióban, hegyikerékpározásban. Akkor nem volt reális esélye az éremszerzésre, csodaszámba ment a helyezése. Most is bravúrosan szerepelt, ráadásul nem hogy a bronzéremre, de az aranyra is reális esélye volt az utolsó kilométerig.

A verseny utolsó 25 kilométerén a holland Marianne Vosszal elszökött. Öt mkilométerrel a vége előtt a belga Lotte Kopecky és az amerikai Kristen Faulkner utolérte a két üldözőt. Alig fél kilométer után Faulkner képletesen sebességet váltott, elhagyta a másik hármat. Vas Blanka (így jobban szereti használni a nevét) próbált vele menni, de érezte, hogy nem megy.

Az amerikai elhúzott, végül 58 másodperces előnnyel ért célba. A másik három kerékpározó taktikázott, egymásra figyelt, majd a célegyenesbe sprintelni kezdett.

Ebben Vos volt a legjobb, övé lett az ezüst, Kopeckyé, aki egyébként Vas Blanka csapattársa az SD Worxban a bronz, a magyar kerékpárosé pedig a negyedik hely. Csal célfotóval lehetett megállapítani a végeredményt.

Párizsban mind a két magyar országúti kerékpáros, Valter Attila és Vas Blanka is negyedik helyezett lett. Példátlanul jó magyar szereplést jelent ez az olimpiák történetében.