eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Földes Eszter (b) és Udvaros Dorottya Az utolsó tűzijáték című dráma próbáján a Bethlen Téri Színházban 2019. január 7-én. A Jens Christian Grondahl és Alex Broun művei alapján készült színdarabot január 8-án mutatják be Csábi Anna rendezésében.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Udvaros Dorottyát nem izgatják a csípőből megoldható dolgok

Egy anya-lánya kapcsolatról szól a Bethlen Téri Színház kedd esti, Az utolsó tűzijáték című bemutatója. A darabot Csábi Anna rendező egy dán drámából és egy ausztrál történetből gyúrta össze. Udvaros Dorottya és Földes Eszter a két főszereplő.

Sötét darabként írta le "Az utolsó tűzijáték" dán összetevőjét, az ausztrál szálat viszont egy harmonikus anya-lánya kapcsolatban az összegyúrt történetben ápolónőt alakító Udvaros Dorottya az InfoRádió megkeresésére.

"Igaz, hogy az anya utolsó szilveszter estéjén játszódik ez a történet, de mégis az egész nagyon derűs vidám, kifejezetten humoros. A dán történetben egy lány megy meglátogatni az anyját egy szanatóriumba, és valószínűleg ez lesz az utolsó találkozásuk, ami nem is valósul meg egyébként", - fogalmazott a Kossuth-díjas színművész, aki szerepe szerint az anya gondozóját játssza.

A két történetnek szerinte nem is kell kapcsolódnia egymáshoz, "kicsit olyan, mint egy keretjáték", de

a szülő-gyerek viszonyt és a különböző felelősségrétegeket boncolgatja maga a darab.

A dán szálban Udvaros Dorottya az anya ápolónőjét alakítja, és az előadást rendező Csábi Annának rögtön Udvaros Dorottya jutott eszébe erről a karakterről. Erről Udvaros Dorottya azt mondta, hogy "nehéz karakter", de nem is gondolja, hogy bármelyik szerep könnyű lenne. Mint mondta, a csípőből megoldható feladatok soha nem is izgatták. Inkább azok a nehézségek számára az izgalmasak, amelyekkel meg kell küzdenie a próbafolyamat során, amíg közel kerül a figurához, melyek azok a rejtett tartalmak, amelyeket munka közben színészként és emberként is felfedezhet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×