Nyitókép: Jessica McGowan/Getty Images

Még mindig nem ért véget a pénteki IT-krach, tanúskodnia kell a CrowdStrike vezérének

Infostart
2024. július 23. 13:25
Egy biztonsági szoftver hibás frissítése miatt álltak le légitársasági, banki, egészségügyi és más rendszerek.

Az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottsága előtt kell tanúskodnia a július 19-én globális informatikai leállást okozó CrowdStrike vezérigazgatójának, George Kurtz-nak – írta a Washington Post híre alapján a 24.hu.

Azért hívták be, mert a cég biztonsági szoftverének hibás frissítése által előidézett incidens tartós következményekkel jár a lakosságra nézve, ezért az amerikaiak megérdemlik, hogy részletesen megismerjék, miként került sor a hibára, és milyen enyhítő lépéseket tesz a jövőbeli esetek megelőzésére a CrowdStrike.

A cég vezetőjének berendelésében az is közrejátszott, hogy a technikai hiba teljes körű megoldására még hétfőre sem került sor: az amerikai Delta légitársaság jelezte, hogy három nappal az összeomlás után is sok a járattörlés.

Beszámolók szerint a Delta több mint 700 járatot törölt hétfőn, ami az Egyesült Államokban a járattörlések több mint felét tette ki.

(A nyitóképen: a Delta utasai 2024. július 22-én a Georgia állambeli Atlantában található Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Repülőtéren, amint a járattörlések és késések okozta felfordulásban próbálják megtalálni a csomagjaikat. )