Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Egy balatoni város nyerte a nyarat – a Szállás.hu adatai alapján

Infostart / InfoRádió - Kalapos Mihály
2024. szeptember 3. 04:00
Siófok volt a legnépszerűbb hazai úti cél nyáron a magyarok körében, ugyanakkor a rövid foglalások voltak a jellemzőek – számolt be az InfoRádióban a Szállás.hu szóvivője.

A Szállás.hu foglalási adatai alapján belföldön a Balaton vezetett, illetve azon belül is Siófok volt a legnépszerűbb célpont. Olyannyira, hogy a régiós összesítés, mind pedig a települések összesítője alapján a magyar tenger, illetve a déli part „fővárosa” kétszer annyi foglalást zsebelt be a nyári időszakban, mint a második helyen szereplő település, régió – mondta Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője.

Az országos összesítésben Siófok mellett Budapest, Eger, Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz, Gyula, Szeged, Pécs, Miskolc voltak a legnépszerűbb úti célok. A Balaton térségében Siófok után Balatonfüred, Hévíz, Balatonlelle, Keszthely, Zamárdi, Balatonboglár, Balatonföldvár, Fonyód és Balatonalmádi kerültek fel a települések toplistájára – sorolta a szóvivő.

A Szállás.hu adatai azt mutatják, ha a teljes nyári időszakot nézzük országos viszonylatban, akkor az egy-két éjszakás vakációból volt a legtöbb. Tehát inkább a rövidebb tartózkodási idő volt jellemző idén nyáron is. Ez egyébként nem új keletű, már az elmúlt években is az látszott, hogy inkább az egy-két, esetleg három éjszakás tartózkodási idő a legelterjedtebb a nyári időszakban – mondta a szóvivő.

Hozzátette: a legnépszerűbb szállástípus az apartman volt, minden harmadik vakációzó ilyen szálláshelyet választott az oldalon, minden negyedik pedig hotelt. A foglalások alig több mint ötöde vendégházba, 13 százaléka pedig panzióba szólt. A nyári összesítésből az is kiderül, hogy az online fizetések összértékének több mint 27 százalékát SZÉP-kártyával rendezték a felhasználók.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szállás.hu a nyárról Kelemen Lili
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást