eur:
394.88
usd:
367.64
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash.com

Keserű pirula: vényköteles szerekkel üzletelt

Egy nőt is bevett a szerbiai terítésba.

Elfogtak Szegeden egy férfit és egy nőt, mert hamis receptre váltottak ki gyógyszereket, amelyeket aztán külföldön értékesítettek - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

A szegedi férfi az elmúlt két évben - főként Bács-Kiskun megyei és Csongrád-Csanád megyei gyógyszertárakban - olyan vényköteles szereket váltott ki, amelyek külföldön, jórészt Szerbiában nehezen hozzáférhetők. A gyanúsított bizonyos patikákban előre leadta a rendelését, majd a termékeket hamis receptek felhasználásával vette át - ismertették.

Társa, egy öttömösi nő néhány hete csatlakozott hozzá. A nyomozás adatai szerint megállapodtak abban, hogy a beszerzést továbbra is a férfi végzi, míg a külföldi értékesítés az asszony feladata lesz.

Július 20-án Szegeden találkoztak, ahol a nő több mint 450 doboznyi különböző típusú tablettát vett át. A nyomozók a helyszínen lefoglalták a gyógyszereket, valamint csaknem egymillió forintnyi készpénzt, valamint találtak több ezer vényt és patikai bizonylatot.

A gyanúsítottakat gyógyszerhamisítás bűntett miatt őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Szétbombázták a mirhorodi repteret, magyar-ukrán megállapodás készül - Híreink az ukrán frontról kedden

Orosz támadás érte az ukrán Mirhorod légibázist, legalább egy Szu-27-es vadászgép odaveszett. Jelentés került ki az amerikai médiába az orosz szárnyasbombákról: mint kiderült, több tucat ilyen fegyver zuhant le Oroszország területén. Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma váratlanul Kijevbe utazott, ahol egy kétoldalú megállapodás létrehozását tárgyalta Volodimir Zelenszkij elnökkel. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×