Nyitókép: Vitézy Dávid

Saját rendőrsége lehet a BKK-nak

Infostart
2024. október 1. 14:16
Vitézy Dávid a Fővárosi Közgyűlésben benyújtotta a BKK-rendészet létrehozásáról szóló előterjesztését – derül ki a politikus legújabb Facebook-bejegyzéséből.

Minden budapesti utasnak joga van atrocitásoktól mentes, tiszta és rendezett körülmények között történő utazáshoz. Ezért Vitézy Dávid az alábbiakat javasolja a Közgyűlésnek:

- a BKK-rendészet 365 napos, 24 órás készenléti szolgálatként jöjjön létre a Fővárosi Önkormányzati Rendészet létszámbővítésével legkésőbb 2025. január 1-jétől, első ütemben legalább 5 db BKK zavarelhárítójárművel biztosítva állandó önkormányzati rendészt,

- ezen felül a napszakonként szükséges mértékű állandó járőrt biztosítsa a város kritikus pontjaira, közlekedési csomópontjaiba és vonalaira, kiváltva a BKK által megbízott magánbiztonsági szolgálatokat,

- működtessen közös diszpécserszolgálatot a rendészet és a BKK közös részvételével, mely a járművezetőktől és utasoktól érkező bejelentéseket feldolgozza, kezeli, képes a kamerák élő képeit követni, a BKK-rendészeket irányítani,

- végezze el a BudapestGO applikáció és az ügyfélszolgálat fejlesztését, hogy az utasoktól érkező jelzések chaten és telefonon is bejelenthetők legyenek.

Az utóbbi évek szomorú tapasztalata, hogy napi 2-3 alkalommal fordul elő az utasokat vagy a járművezetőket, jegyellenőröket érő súlyos atrocitás - írja közösségi oldalán Vitézy.

Ugyancsak mindennapos, hogy a járműveket az utazási feltételeket be nem tartó személyek veszik igénybe: az ittas, bódult, botrányosan viselkedő, magatartásával utastársait veszélyeztető, ruházatával és testnedveivel a járművet beszennyező személyek utazásból való kizárásának feltételei azonban jelenleg nem állnak fenn teljeskörűen.