Nyitókép: Pexels.com

Sejthető, hogy miért hunyt el a Márton-ikrek exbokszoló nagypapája

Infostart
2024. augusztus 15. 06:26
Hátfőn még fogadta az olimpiai bajnok unokáját, kedden azonban meghalt Marton Vivivana nagyapja. Kiss „Toto” Zoltán maga is ökölvívó volt, a magyar profiboksz egyik megteremtője.

Mindig életvidám és nagyon jó ember volt – mondta a Blikk megkeresésére Belinszky Krisztina, Kiss Zoltán élettársa, akivel nemrég váltak külön az útjaik.

Tudtam, hogy a szakításunk megviselte, de azt hittem, Viviana olim­piai aranyérme túllendíti a fájdalmán. Borzalmas érzés nekem tudni, hogy meghalt, hiszen huszonegy évet éltünk együtt, és amikor különváltunk, biztosítottam róla, bármiben számíthat rám.

A tanítványaként ismertük meg egymást – elevenítette fel a közösen töltött éveket és a találkozásuk történetét Krisztina.

Az ikrek

Az unokáit rajongásig szerette. Az ikrekkel szinte mindennap beszélt telefonon, és hihetetlen büszke volt a sportsikereikre. Mivel a lányok Spanyolországban élnek, ritkább volt a személyes találkozás velük, de nem volt olyan alkalom, hogy ne emlegette volna őket a barátoknak, ismerősöknek.

Totóval korábban keményen bánt az élet: csak az ismerősei tudták, hogy néhány éve elveszítette a fiát, aki korán, 44 évesen hunyt el.

Nagyon szerettem.

Egy igazi bohém ember volt

– emlékezett meg Totóról Kovács Kokó István, Atlanta olimpiai bajnok öklözője.

A profi boksz egyik megteremtője lett Magyarországon, miután hazatért Ausztráliából. Jól lábteniszezett, de azt tudtuk, hogy a fia halála nagyon megviselte. Megrázott a halála.

Tasnádi Péter beszédes posztot tett közzé.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!