Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Nem mindennel elégedett az új veszprémi vezető

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2024. június 22. 15:42
Új névadó főtámogató és új vezetőedző bejelentése - mozgalmasan teltek a Veszprém Handball Team Zrt. új vezérigazgatójának első napjai. Bartha Csaba szerint Xavi Pascual eddigi eredményei garanciát jelentenek arra, hogy a Veszprémmel is sikeres lesz.

Büszke vagyok arra, hogy a 4iG csoport minket választott névadó főszponzorának – mondta az InfoRádiónak Bartha Csaba, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, azok után, hogy a klub 2+1 éves szponzori megállapodást írt alá az infokommunikációs társasággal.

„Nem titok, a gazdasági társaságunk életében fontos az a stabilitás, ami kell, hogy jellemezze a klubunk működését, és a sportszakmai feladatokhoz rendelt szponzori támogatások elengedhetetlenek. A 4iG brandje és a hatalmas presztízs számunkra inspiráló és még nagyobb feladatvégrehajtársa ösztönöz minket. Sikeres együttműködésnek nézünk elébe” – fejtette ki a vezérigazgató.

Bartha Csaba beszélt arról is, hogy új vezetőedzőről, Xavier Pascualról eddig mindenki a legnagyobb elismeréssel beszélt, és az eddigi eredményei garanciát jelentenek arra, hogy a Veszprémmel is sikeres lesz.

Bartha Csaba június elején lett a veszprémi klubot üzemeltető cég vezetője, korábban közel hat évig a Győri Audi ETO KC elnöke volt, három női BL-győzelmet ünnepelhetett a csapattal. A sportvezető szerint

a mostani veszprémi háttér erősebb, mint Győrben volt.

Olyan struktúra kialakítása a célja, amiben a menedzsment tagjai a legjobb tudásuk szerint dolgozhatnak. Mint mondta nem polihisztorokat keres, hanem az a cél, hogy mindenki az adott területen végezze el a meghatározott feladatokat.

A struktúra augusztus végére állhat fel, jelenleg a folyamatok feltérképezése zajlik, megy az átadás-átvétel.

„Nem tétlenkedtünk az elmúlt két hétben, de a következő időszakban is sok feladat vár ránk. El kell indítani a szezont, ki kell alakítani a végső felkészülési tervet, és ha még hiányzik játékos, annak a leigazolását meg kell teremteni” – sorolta a teendőket Bartha Csaba, aki mellette a MOB operatív igazgatója, és a párizsi olimpia miatt ott is van feladat bőven.

Az első veszprémi tapasztalatairól azt mondta, hogy 100 százalékban nem elégedett, vannak olyan területek, ahol azonnali beavatkozásra van szükség, mert egyszerűen másként gondol bizonyos dolgokat. A veszprémi kollégái felkészültek, készségesek, azt vallják ők is, hogy rendszerszintű szemléletben gondolkodva lehet sikeres a menedzsment, ami támogató közeget tud biztosítani a játékosok és a szakma felé – tette hozzá.