Nyitókép: MTI/EPA/Peter Foley

Donald Trump beleegyezett a tévévitába Kamala Harrisszel

Infostart / MTI
2024. augusztus 3. 09:08
Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt, volt elnök elfogadta a Fox News ajánlatát, hogy szeptember 4-én élő adásban vitát folytasson Kamala Harris demokrata párti alelnökkel.

A bejelentést maga Trump tette közzé Truth Social nevű közösségi médiaoldalán helyi idő szerint péntek éjjel.

„A szabályok hasonlóak lesznek, mint az Álmos Joe-val folytatott vitám esetében, akivel szörnyen bánt a pártja, de az esemény ezúttal népes közönség előtt zajlik” – fogalmazott Trump, utalva Joe Biden amerikai elnökre és visszalépésére a választási indulástól.

A posztot néhány percre eltávolították az oldalról, az újabb bejegyzésben azonban már nem szerepelt Trump arra vonatkozó elképzelése, hogy ugyanezen a napon „nagyszabású” gyűlést szervezne, ha Harris „nem hajlandó vagy nem képes vitázni”.

A Fox Joe Biden június 21-i visszalépését követően vetette fel Trumpnak és a demokrata párt várható elnökjelöltjének, hogy szeptember 17-én vitázzanak egymással a kameráik előtt. Kamala Harris akkor kijelentette, hogy „készen áll” a vitára, Donald Trump azonban – miután korábban Harris hivatalos elnökjelöltségének hiányában attól elzárkózott – feltételes módban beszélt a demokrata riválisával való összecsapásról.

A Demokrata Párt vezető testülete, a Demokrata Nemzeti Bizottság pénteken tudatta, hogy Kamala Harris megszerezte a demokrata konvención szavazati joggal bíró delegáltak több mint felének a voksát, és így a Demokrata Párt elnökjelöltjévé válik már hétfőn, miután lezárul a delegáltak virtuális szavazása.