Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Gázai konfliktus: gyors áttörés jöhet a túszok elengedésében

Infostart / MTI
2023. október 25. 16:21
Katar szerint némi előrelépés mutatkozik azokon a tárgyalásokon, amelyeket a Hamász palesztin iszlamista szervezet által túszul ejtettek elengedése érdekében folytatnak.

Erről Muhammad bin Abdul Rahman Ál Száni katari miniszterelnök, külügyminiszter beszélt Hakan Fidan török külügyminiszter folytatott dohai tárgyalását követően.

Reményét fejezte ki, hogy hamarosan áttörést érnek el.

A Hamász október 7-én körülbelül 222 embert ejtett fogságba, miután fegyvereseivel bevonult Izraelbe. Katar Izraellel és a Hamásszal is tárgyalt a témában, és ennek köszönhetően a Hamász elengedett négy túszt, köztük két izraeli nőt.

Tel-Aviv, 2023. október 24. A Hamász iszlamista terrorszervezet által elrabolt izraeli és külföldi túszok portréi az izraeli hadsereg tel-avivi központjának a falán 2023. október 24-én. MTI/EPA/Abir Szultan

A török külügyminiszter Dohában úgy fogalmazott, hogy ha az izraeliek szárazföldi katonai műveletbe kezdenek Gázában, az vérengzésbe fordítaná a harcokat.

(A Gázát irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet kiskorú izraeli túszainak nevét viselő játékmackók a tel-avivi Dizengoff téren 2023. október 25-én.)