Nyitókép: MTI/AP/Action Aviation

Már vizsgálják a Titánt szállító hajót

Infostart
2023. június 25. 14:27
Kanadai nyomozók vizsgálják a csütörtökön összeroppant, szerencsétlenül járt merülőeszközt, a Titánt kísérő Polar Prince hajót, amely beérkezett új-fundlandi St John's kikötőjébe. A vizsgálattól azt remélik, jobban megérthetik, mi okozhatta az öt ember életét követelő tragédiát.

A Polar Prince fedélzetén félárbócra eresztették a zászlókat, amikor a hajó befutott a kikötőbe. Ez a hajó kísérte a Titánt a merülés helyszínére, s ez is kísérte volna vissza.

A kanadai hatóságok már korábban jelezték, hogy vizsgálatot indítanak a tragédia okainak kiderítésére, függetlenül attól, hogy más országoknak (így az Egyesült Államoknak, Nagy-Britanniának és Franciaországnak is) van joghatósága az ügyben.

Beérkezett a kikötőbe egy másik hajó is, amely pedig

a Titán indítóplatformját vontatta.

A merülőeszköz egyes részeit csütörtökön találták meg az óceán fenekén, körülbelül 1600 láb (487 m) távolságra az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsának orrától.

Az expedíciót az OceanGate szervezte, amelynek vezérigazgatója, Stockon Rush a baleset áldozata lett, négy további ember, Shahzada és Suleman Dawood, valamint Hamish Harding és Paul-Henry Nargeolet társaságában