Nyitókép: Magyar Turisztikai Ügynökség

Nagyon óvatosan, de megkezdődik a lazítás a Balatonnál is

Infostart
2020. május 6. 13:25
Balatonalmádi és Gyenesdiás már beindult, az érintett szolgáltatók jobbára kénytelenek optimistának lenni.

Noha Budapestet és környékét továbbra is kizárólag alapos indokkal lehet elhagyni, a balatoniaktól nem zárják el tovább teljesen a Balaton partját.

Az Infostart korábban írt róla, hogy a vitorlásszezon szigorú korlátozásokkal, de beindulhat júniustól, viszont egyre-másra derül ki a parti településekről, hogy nem kívánnak lemondani az idei szezonról.

Balatonalmádi az új rendelkezések adta lehetőséggel élve megnyitja a kerthelyiségeket és bizony a strandokat is. A vendéglátósokból álló helyi virtuális közösség, a Megfőzzük Balatonalmádit friss közleményben írja, hogy "izgalmas szezon" lesz, külföldi és - "reméljük, már csak egy-két hétig" - budapesti vendégek nélkül.

A közösség leszögezi, a helyi nyaralótulajdonosokat almádi embereknek tekintik, akik fontosak a város számára, és szomszédaikat, barátaikat ugyanúgy várják.

Gyenesdiás is derűlátó, mivel csak a szezon eleji foglalásokat mondták le eddig a vendégek.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület közleményt adott ki a jövővel kapcsolatban: várják is a vendégeket - olvasható a Hírbalatonon. A kerthelyiségek, teraszok már itt is kinyitottak, egy helyi felmérés szerint a szolgáltatók 41 százaléka optimista, 31 százaléka kivár.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!