Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Lapértesülés: Elmeorvos is megvizsgálja majd a rendőrökre támadó férfit

Infostart
2023. január 13. 21:59
Nem csak elmeorvos vizsgálhatja meg az újbudai késes gyilkost, hanem azt is tisztázni kell, hogy drogfüggő-e a gyanúsított.

A késes ámokfutóra elmeorvosi vizsgálat vár, mivel egyértelműen zavarodott volt, olyan, mint akinek fogalma sincs, mit cselekszik - írja a Magyar Nemzet.

Az Infostarton is beszámoltunk arról, hogy menekülése közben rendőrért kiáltott, miközben rendőrök üldözték őt. A szemtanúk is arról beszéltek, hogy

a férfi napok óta zavarodott volt.

A lap szerint egyébként az orvosoknak azt is tisztázniuk kell, hogy a támadó drogfüggő-e. Az újság úgy értesült, hogy a kigyúrt fiatalember a kelenföldi drogosok körében ismert figura, két éve már volt ellene büntetőeljárás. Az biztos, hogy 2020-ban rabosították, az akkor róla készült fotó legalábbis erről tanúskodik.

Mindenesetre nem befolyásolja számára kedvezően a büntetőeljárást, ha droghasználattól vált agresszív ámokfutóvá. Bizonyítottság esetén éppúgy életfogytiglani fegyházra ítélhetik, mint ha józanul követte volna el a gyilkosságot és a súlyos testi sértéseket.