Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztése kapcsán posztolt Deutsch Tamás

Infostart / MTI
2024. október 10. 14:57
Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújva akarja elkerülni az általa elkövetett köztörvényes bűncselekmény miatti felelősségre vonást - írta a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője a Facebook-oldalán csütörtökön.

Deutsch Tamás közölte, megérkezett a legfőbb ügyész Magyar Péter mentelmi jogának lopás bűncselekménye miatti felfüggesztésére tett indítványa az EP elnökéhez. A kormánypárti képviselő hozzátette – a poszthoz mellékelt videón is ez látható – az indítványt az EP jogi bizottságának továbbították.

A Tisza Párt elnöke minden rendelkezésére álló eszközzel azon dolgozik, hogy az EP-ben a lehető legtovább elhúzódjon mentelmi ügyének tárgyalása, és elüljenek a bűncselekmény elkövetéséhez vezető diszkóbotrányának hullámai – fogalmazott a Fidesz politikusa.

Kiemelte, hogy meggyőződése szerint most az illetékes bizottságnak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy az EP eljárási szabályzatának megfelelő, szokásos eljárásban Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztéséről mihamarabb dönthessen a plenáris ülés, ezzel pedig elhárulhasson a technikai akadálya annak, hogy a Tisza Párt vezetőjét az általa elkövetett köztörvényes bűncselekményért felelősségre lehessen vonni.

A törvények mindenkire vonatkoznak, még Magyar Péterre is – hangsúlyozta közösségi oldalán Deutsch Tamás.