Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Teljes letámadás - már Kötcsére készül a miniszterelnök, de mi lesz Magyar Péterrel?

Infostart
2024. szeptember 7. 07:08
A győzelem receptje: teljes letámadás! - írta közösségi oldalán Orbán Viktor. Előtte pedig azt posztolta, hogy "irány Kötcse".

Szombaton több bejegyzést is feltettek Orbán Viktor Facebook-oldalára. Az Index szedte ezeket össze. Azt írták, hogy "a miniszterelnök nagyon elemében volt, péntek délben egy újabb poszttal jelentkezett, amelynek a „Showtime” címet adta, és riporterek, újságírók gyűrűjében látható. A győzelem receptje: teljes letámadás - írta a képhez Orbán Viktor.

Aztán egy videórészletet tettek közzé, amelyhez ezt írták: " napnál is világosabb, hogy a migráció szétfeszíti az Európai Uniót. Magyarország nemet mond a migrációra!".

Mindez azért érdekes, mert ma, azaz szeptember 7-én, szombaton huszonharmadjára rendezik meg a Fidesz zárt körű hagyományos kötcsei piknikjét. Ezen a kormányfő iránymutarást szokott adni, de az eseményt nem szokták közvetíteni.

Mindenesetre, ahogy erről az Infostarton is beszámoltunk az idei esemény idei mottója az ukrajnai háborúról szól: „Legyen béke már.”

Az Indexen a XXI. Század Intézet vezető elemzője beszélt a belpolitikai várakozásokról. Deák Dániel úgy fogalmazott, hogy szerinte a megszokott módon egy komplex külpolitikai helyzetértékelést ad a miniszterelnök, illetve a háború jelen állásáról is elmondja a véleményét, de belpolitikai áttekintés is várható tőle.

Ami a belpolitikát illeti az elemző úgy látja, hogy mivel a régi baloldali pártok gyakorlatilag eltűntek vagy megszűntek. Teljes mértékben új helyzet alakult ki, és értelemszerűen a jobboldali politikai közegből sokan várják, hogy Orbán Viktor választ adjon arra, hogyan alkalmazkodik a Fidesz politikája, milyen irányba indul el, milyen új eszközöket vet be, illetve milyen új lehetőségeket lát. Azt is hozzátette: a Magyar Péter-jelenségre a Fidesznek tudnia kell valamilyen választ adnia.

Belpolitika

Vélhetően egy vitákkal telibb politikai időszak következik. Ennek jeleit már most láthatjuk: például, hogy Lázár János találkozóra hívta Magyar Pétert. Az ilyen politikai húzások korábban nem nagyon jellemezték a kormányoldal és az ellenzék viszonyát - mutatott rá Deák Dániel.